Kandidatenlijst D66 Gelderland

Wijchen dubbel vertegenwoordigd op kandidatenlijst D66 Gelderland!

Met trots presenteerde D66 Gelderland vorige week de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen in 2023. Opvallend is dat niet één maar zelfs twee kandidaten vanuit Wijchen op de lijst staan. Zowel Guus Reichgelt als Esther Dauphin staan op de lijst en beide zijn geen onbekenden in de Wijchense politiek.

Guus Reichgelt staat op plek 32. Hij is sinds mei 2021 raadscommissielid voor D66. “De provincie is misschien wel belangrijker dan ooit, want de komende jaren gaan hier belangrijke beslissingen vallen, waaronder de stikstofcrisis. We moeten toe naar een andere, minder intensieve vorm van landbouw. Dit is niet alleen belangrijk voor de natuur, maar ook om de woonopgaves te realiseren en om verspreiding van (dier)ziektes tegen te gaan. Dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Esther Dauphin staat op plek 40. Ze was van 2010 tot 2019 raadslid, fractievoorzitter en lijsttrekker voor D66 in Wijchen. “De provincie lijkt ver weg, maar veel belangrijke besluiten op het gebied van onze leefomgeving worden daar gemaakt. Belangrijk dat daar een stem klinkt voor de toekomst, zodat onze kinderen en kleinkinderen door deze generatie veroorzaakte problemen niet hoeven op te lossen.

Ik ben ontzettend trots dat ik deze lijst mag aanvoeren. We gaan de verkiezingen in met een divers en enthousiast team. Er is een goede mix van ervaring en nieuw talent. Ik heb alle vertrouwen dat we met dit team de mouwen kunnen opstropen voor Gelderland“, aldus Stan Hellegers.” Hellegers werd al eerder gekozen als lijsttrekker voor D66 Gelderland.

D66 Gelderland is klaar voor een klinkend verkiezingsresultaat op 15 maart 2023!