Leden van D66 Vlissingen kiezen lijsttrekker

De afgelopen periode kregen de leden van D66 Vlissingen de mogelijkheid om een nieuwe lijsttrekker te kiezen. Ze hadden de keuze uit drie kandidaten: huidige voorvrouw en oud-wethouder Josephine Elliott-Hilverdink, burger commissielid, Marcel Janse en nieuwkomer Ocker Ghering.  Dus na een onlinepresentatie en een stembusstrijd van twee weken moest er een tweede telronde aan te pas komen. Oudgediende, Josephine Elliott en de nipte winnaar van de eerste ronde, Ocker Ghering, namen het hierna tegen elkaar op. Uiteindelijk kwam Ocker Ghering de tweede telronde als winnaar uit de bus. Hij zal dan ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 de D66 lijst aanvoeren. Na afloop sprak Ocker de hoop uit dat hij samen met alle Vlissingse D66 leden een mooi resultaat zal boeken.

Belangrijke thema’s

Voor Ocker Ghering is het klimaat het belangrijkste thema. Maar natuurlijk zijn ook vervoer en bereikbaarheid en behoud van jongeren voor de gemeente Vlissingen speerpunten in de komende verkiezingen. “We moeten zorgen dat Vlissingen een gemeente is waar jongeren terecht kunnen voor hun eerste woning, waar de kernen leefbaar zijn en waar we klaar staan voor al onze inwoners. Dat doe ik natuurlijk niet alleen! Samen met Josephine, Pieter, Marcel, Ton en de andere actieve leden van D66 Vlissingen ga ik graag aan de slag.  Onze leden hebben veel kennis en specialismen in huis en de bundeling van die kennis is onze kracht. Ik wil natuurlijk met iedereen samenwerken aan een nog mooier Vlissingen. ”

Andere kandidaten op de lijst

In de komende periode gaat een commissie van leden samen met Ocker het verkiezingsprogramma schrijven. Daarna is het tijd om de overige kandidaten van de lijst te kiezen en kunnen alle leden van D66 Vlissingen zich kandideren. De stembusronde voor de overige posities op de lijst zal in oktober openen.  Na de stemmingen voor de volgorde op de lijst is de kieslijst eind oktober gereed. Op dat moment is ook duidelijk wie de campagne zullen voeren en wat de speerpunten zullen zijn. D66 Vlissingen gooit met een jonge lijsttrekker alles in de strijd om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Vlissingen een prima resultaat neer te zetten.