Nieuwsgierig of het wethouderschap iets voor jou is?

Je kunt de komende tijd digitaal met één van de drie leden van onze wethoudersadviescommissie (WAC) op speeddate, om zo in een kort en informeel gesprek (digitaal) nader te verkennen of deze functie iets voor jou is. Dit kan tot uiterlijk 15 februari 2022. Indien je interesse hebt stuur dan een berichtje naar [email protected]. We nemen contact met je op om het gesprek in te plannen.

Aanmeldingsprocedure

De deadline voor de formele aanmelding (door je een motivatiebrief met cv te sturen naar [email protected]) is zaterdag 19 februari, 23.59. De formele gesprekken vinden plaats op zaterdag 26 en/of zondag 27 februari. We vragen je om hier rekening mee te houden indien je voor een gesprek wordt uitgenodigd. Na de gesprekken zullen de kandidaten individueel worden geïnformeerd over het advies van de WAC.

De kandidaten wordt de mogelijkheid geboden om zich terug te trekken uit de procedure. Na de verkiezingen zal de WAC hun advies delen met de nieuw gekozen fractie. Heb je vragen (over de procedure) neem dan contact op met [email protected].

Wat is de WAC?

De WAC is een commissie, ingesteld door de Algemene Afdelingsvergadering (AAV), en heeft als taak om kandidaat-wethouders te scouten en gesprekken te voeren met deze kandidaten.

Op basis van gesprekken met geïnteresseerden maakt de WAC een advies voor de nieuw gekozen fractie met betrekking tot deze mogelijke kandidaten. De uiteindelijk gekozen fractie maakt eigenstandig een keuze voor kandidaat-wethouders en beslist na een succesvolle onderhandeling over een voordracht richting de gemeenteraad.

De leden van de WAC zijn Fleur Gräper – van Koolwijk, Jeroen Kreijkamp en Pim van den Berg. Adriëtte Sneep is de vertegenwoordiger vanuit het bestuur.

Profiel

Hier vind je het door de leden vastgestelde profiel voor wethouders en het door de leden vastgestelde instellingsbesluit voor de WAC.