Meer buiten zwemlocaties in Utrecht!

De zomermaanden zijn aangebroken en in Utrecht zullen er weer tropische weken aankomen. Door stijgende temperaturen en het groeien van de stad zijn er steeds meer bewoners die verkoeling in de stad opzoeken en graag een duik nemen in het water. Daarom wil D66 dat er meer zwemplekken in de stad bijkomen. 

Beeld: Emiel, D66

Muntkade

De Muntkade is een bekende zwemplek en ook een van de weinige zwemplekken die er zijn. Elke keer wanneer de temperaturen oplopen zie je kinderen en jongeren aan elke mogelijke kant het water inglijden. Niet alleen omwonende van de Muntkade zwemmen daar. Maar vanuit de hele stad stappen Utrechters op de fiets om in het Merwedekanaal een verkoelende plons te nemen. 

Verspreiding over andere zwemlocties

Er is al vaak in de raad gesproken over de Muntkade. De zwemplek trekt op warme zomerdagen veel bezoekers aan en dit leidt tot overlast voor omwonende. Dat er zoveel mensen komen zwemmen laat zien dat er grote behoefte is voor meer zwemplekken. Wanneer de renovatie van de Muntkade is afgerond zullen de bezoekers daar zich ook meer verspreiden. Maar wat D66 betreft komen er ook op andere plekken in de stad zwemplekken bij zoals de Veilinghavenkade, om zo de druk van de Muntkade af te halen. 

Meer faciliteiten

Echter, is het wel van belang om dan te zorgen voor veilige zwemplekken mét voorzieningen. Ook de zwemplek bij de Muntkade moet veiliger en schoner. Ook moet de kwaliteit van het water beter. D66 wil dat er ook genoeg plaats is op de ligweides voor mensen om van de zon te genieten. De ligweides moeten goed onderhouden worden en om andere vormen van overlast te voorkomen moeten er genoeg wc’s en prullenbakken zijn. 

In Utrecht staan we voor openbare ruimte met kwaliteit, waar iedereen van kan genieten. Dat betekent ook zwemmen.