Blog Nadia Stylianou

Inmiddels zijn de nieuwe raadsleden begonnen met hun werk in de gemeenteraad. De komende tijd kijken zij terug op hun eerste weken en schrijven hier een blog over.

Abrubt ontslag

Mijn eerste maand als raadslid was hectisch en fantastisch tegelijk. Helaas moest ik vanwege onafhankelijkheidsredenen abrupt ontslag nemen bij Deloitte, omdat Deloitte ook de accountant van de gemeente Utrecht is. Vervolgens werd ik beëdigd door de burgemeester en verdeelden we in de fractie de portefeuilles. Ontzettend veel veranderingen die voor mij bevestigden wat een eer het is om verkozen te zijn tot Raadslid! Er kwam meteen veel op ons af maar de griffie organiseerde gelukkig inwerkdagen waarbij we kennis maakten met het reilen en zeilen van de gemeente en de raad. Alles kwam aan bod; financiën, procedures en integriteit.

Werk aan de winkel

Nu is het tijd om mij te verdiepen in de dossiers waar ik woordvoerder voor mag zijn; o.a. groen, openbare ruimte, volksgezondheid en circulaire economie. Ik maakte direct afspraken met D66 raadsleden die vorige periode woordvoerders waren op deze dossiers en vroeg hen wat er de afgelopen tijd gebeurd is, wat hun strategie was en welke partijen inhoudelijke bondgenoten waren. Zo lees ik voorstellen in een ander daglicht en krijg ik langzamerhand grip op de onderwerpen. Tegelijkertijd krijgen we per dag wel 30 mails met documentatie vanuit het stadhuis, verzoeken en uitnodigingen van organisaties in de stad (zoals Solgu voor Utrechters met een beperking) en mails van bewoners die zich over iets zorgen maken. Er is dus genoeg werk aan de winkel voor mij en ik probeer zoveel mogelijk praktische voorbeelden te verbinden met de beleidstukken die ik lees.

Weet me te vinden

Mocht je vragen hebben over mijn werk als raadslid, zorgen hebben over een onderwerp in de stad of juist een fantastisch idee hebben voor een praktisch probleem? Weet me altijd te vinden. Ik luister graag naar je.


[email protected]