Venita Dada-Anthonij

Maak kennis met Venita
in dit korte filmpje!

Venita Dada-Anthonij - Beeld: D66 Utrecht

“Ik wil me als raadslid inzetten voor een veilig Utrecht waar iedereen de kansen krijgt die ik heb gekregen.”

  • 43 jaar
  • Vleuten-de Meern, de Hoven
  • Zij/haar

(English translation below)
Venita groeide vanaf haar tweede jaar op in Overvecht in een bicultureel gezin. Inmiddels woont Venita met haar gezin, na bijna 7 jaar in Groot-Brittannië, sinds 2016 in Vleuten en is ondernemer. Haar jeugd in Overvecht en het leven in Groot-Brittannië hebben grote invloed gehad op haar besluit politiek actief te worden.

“Meemaken en zien dat kansengelijkheid en veiligheid geen vanzelfsprekendheid zijn, maakt dat je het belang en de waarde ervan des te meer erkent. Je beseft dat je er als individu en als samenleving aan moet blijven werken, want een gebrek hieraan raakt mensenlevens en doet een stad als Utrecht tekort.”

Venita heeft naast de bovengenoemde onderwerpen een groot hart voor onderwijs. Onderwijs, leerkrachten en docenten, hebben in haar jeugd een grote rol gespeeld. “Wanneer je met mavo-advies op het gymnasium belandt, ben je je leven lang dankbaar voor de leraren die jou tot je diploma gesteund hebben.”

“Onze stad kent uitdagingen: op gebied van kansengelijkheid en veiligheid, de Corona-crisis, de klimaatcrisis en de wooncrisis. Ik sta voor een ambitieuze stad. Een Utrecht waar we de lat hoog leggen om de problemen die er zijn samen met de inwoners het hoofd te bieden, zodat iedere Utrechter zich, net als ik, thuis kan voelen in een stad die er voor hen is en van hen is.”

English translation

Voor wie maak jij je hard?

De richtingwijzer ‘vertrouw op de eigen kracht van mensen’ is wat mij het meest aansprak in D66. Er zijn ook mensen die, die kracht niet in zichzelf herkennen of niet hebben. Voor hen wil ik me inzetten, zodat zij net als ieder ander, het beste uit hun leven kunnen halen.

Wat is je lievelingsplek in Utrecht?

Park de Watertoren in Overvecht – Ik ben er opgegroeid, heb er gespeeld en leren fietsen. Er liggen de warmste en mooiste herinneringen van wandelingen en gesprekken met mijn opa.

Bij welke verenigingen ben jij te vinden?

Ik ben Ouderlid van UVV voetbal

Wat is jouw favoriete boek?

The curious case of Benjamin Button – Een prachtig fictief en tijdloos verhaal over de waarde van een leven en laat zien hoe de maatschappij omgaat met hen die “anders” zijn. Het daagt je uit je af te vragen of het leven beter je alle negatieve herinneringen uit zou kunnen wissen.