Dirk-Jan van Vliet

Maak kennis met Dirk-Jan
in dit korte filmpje!

Beeld: D66 Utrecht

“Als raadslid wil ik ervoor zorgen dat we veel meer huizen gaan bouwen en dat er ook buiten ruimte is voor iedereen.”

  • 41 jaar
  • Utrecht West, Lombok

Dirk-Jan van Vliet is 39 jaar en woont nu 15 jaar in Utrecht waarvan de laatste 5 jaar in Lombok. Hij vindt het fantastisch dat er steeds meer mensen in ons mooie Utrecht willen wonen. Wel maakt hij zich zorgen over hoe we al het moois wat de stad te bieden heeft bereikbaar kunnen maken voor zowel bestaande als nieuwe Utrechters.

“Toen 100 jaar geleden mijn oma opgroeide op boerderij De Uithof, op wat we nu Utrecht Science Park noemen, leerde mijn oma een heel ander Utrecht kennen dan we nu hebben. Het Utrecht wat mijn Oma toen leerde kennen, lijkt op geen enkele manier meer op het huidige Utrecht. We hebben veel meer mensen mogen verwelkomen en zullen nog veel meer nieuwe Utrechters gaan verwelkomen, want iedereen is welkom. Maar daardoor knelt het wel steeds vaker in onze mooie stad.”

Dirk-Jan heeft een actief leven in Utrecht. Hij drinkt graag een biertje ergens in een kroeg, gaat regelmatig naar concerten in de EKKO of TivoliVredenburg en is in de zomer een frequent bezoeker van één van de vele mooie plekjes buiten die Utrecht te bieden heeft.

“Het knelt door een gebrek aan huizen en doordat buitenshuis steeds vaker plekken zoals parken worden afgesloten. Hier maak ik mij zorgen om en wil ik graag wat aan doen. Voor Utrechters die hier al lang wonen of voor nieuwe Utrechters, ik wil ervoor zorgen dat we voor hen zoveel mogelijk huizen gaan bouwen en dat er ook buiten ruimte is voor iedereen.”

Voor wie maak jij je hard?

Voor iedereen die graag de deur uit gaat. Of je nu zin hebt om naar het theater te gaan, naar de kroeg, naar de bioscoop, naar een festival, naar een park of wilt genieten van de prachtige nachtcultuur die Utrecht rijk is. Juist voor die mensen, die klein wonen, geen tuin of balkon hebben, en die graag de hort op gaan. Voor die mensen en voor dat stadsleven wil ik mij inzetten.

Wat is je lievelingsplek in Utrecht?

In de zomer lig ik het liefst op één van de landtongen bij de Muntkade in Lombok. In de winter kom ik graag in de kroeg of TivoliVredenburg.

Bij welke verenigingen ben jij te vinden?

Ik boks bij de leukste boksvereniging van Utrecht, namelijk Box & Joy en ik squash bij de leukste squashvereniging van Utrecht, namelijk All In Squash.

Wat is jouw favoriete boek?

Contingency, Irony and Solidarity van Richard Rorty, mijn favoriete filosoof. In dit boek zet hij zijn sociale-liberale filosofie pur sang, uiteen.