Beeld: Auteursrechthouder: D66 gem. Steenbergen

  • Steenbergen
  • Zij/haar

Wat is je huidige functie voor de kieslijst?

Nummer 4 op de lijst.

Motivatie

750 jaar Steenbergen
 
Samen maken we geschiedenis, Samen maken we ook het hier en nu en de toekomst. Steenbergen bestaat in 2022 750 jaar en graag zet ik me samen met de andere D66 leden in voor een bruisende, sociale en veilige gemeente waar iedereen telt. Mijn achtergrond in topsport, onderwijs en talentontwikkeling benut ik met veel enthousiasme om verschil te maken in onze prachtige gemeente. In het dagelijks leven werk ik al 25 jaar als organisatieadviseur, trainer en leiderschapscoach oa in de zorg, het onderwijs en bij de politie.
Verbinding, realisme en betrokkenheid zijn wie ik ben. Met gevoel voor humor en een scherpe blik op zaken zal ik proberen de uitdagingen waar we voor staan aan te gaan en helpen op te lossen.
Ik wil dat inwoners, instanties, instellingen, (agrarische) ondernemers en verenigingen zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Steenbergen is een fijne gemeente om in te wonen. Met elkaar hoop ik nog meer te bereiken. Met name de zorg, het onderwijs, de sport, het leefklimaat in de kernen en een sterk verenigingsleven zijn onderwerpen waar ik me hard voor maak.

Wat zijn je expertise / onderwerpen?

(Ouderen) Zorg en WMO, Onderwijs, Sport en Talentontwikkeling, Leefbaarheid en Veiligheid.

Lievelingsplek in de gemeente (en waarom)?

Ik kan enorm genieten om met andere bevlogen ouders en een kop koffie langs de lijn naar onze kinderen te kijken die sporten op een van onze prachtige sportvelden!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het talent loopt gratis en voor niks op straat. Zoveel goede ideeën van medebewoners en ondernemers kunnen benut worden voor een groene en sociale toekomst. Ook bij de gemeente zie ik veel bereidheid om de schouders eronder te zetten. De snelheid van handelen en communiceren kunnen wat mij betreft vooruit!
Beter communiceren, eerder zaken uitleggen en verantwoordelijkheid nemen. Of dat gaat over een vergunningsaanvraag, over de aanleg van een hotel aan de A4, over gerooide bomen of over hondenpoep. Geen paarse krokodillen, maar snel en duidelijk handelen!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Communicatie en betrokkenheid van de raad en de gemeente bij vragers.
  • Concreet beleid
  • Concrete plannen van aanpak en resultaten van ons verkiezingsprogramma.

Wat betekent D66 voor jou?

Op de middelbare school deden we tijdens een geschiedenisles een coalitiespel inclusief kaartjes van alle politieke partijen. Ik was op 14 jarige leeftijd verbijsterd dat er leerlingen bij waren die extreem links of extreem rechts dachten en niet op een sociale midden partij als D66 uitkwamen, waar iedereen telt. Zacht waar het kan en hard waar het moet.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

De meest lastige vraag… aangezien ik alles lees wat los en vast zit.
Goede herinneringen heb ik aan onze kleine bieb waar ik lopend naar toe kon en iedere week stapels boeken en een strip meenam. Door de strips van Ronnie Hansen droomde ik als klein meisje van een basisplaats bij FC Barcelona.

Laatste bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De laatste culturele uitstap was met onze jongste dochter naar het museum van Oudheden in Leiden….Als er geen lockdown was geweest, zou dat overigens De vrienden van Amstellive in Ahoy geweest zijn. Dit laatste behoeft waarschijnlijk geen uitleg 😊.