Resultaten: financiën, verkoop aandelen Eneco

Beeld: Eneco

Verkoop aandelen Eneco
Nadat de vorige raad had besloten de aandelen Eneco niet ter verkoop aan te bieden nam D66 in het voorjaar van 2019 samen met de VVD het initiatief tot een motie, die het college opriep over te stappen naar de commissie van verkopende aandeelhouders. Deze motie haalde een meerderheid.

In januari 2020 nam D66 samen met VVD, DENK, AOV en CDA het initiatief tot een vervolgmotie, over de verantwoorde besteding van de verkoopopbrengst. Deze motie werd uiteindelijk mede ingediend door GroenLinks, Progressief Schiedam, het SLV en LOS en werd bij stemming aangenomen door een zeer ruime raadsmeerderheid.
Een van de onderdelen van de motie was een revolverend duurzaamheidsfonds. Hiermee maakte D66 een van de punten uit ons verkiezingsprogramma waar. Ook andere onderdelen van ons verkiezingsprogramma komen terug in deze motie. Zoals huisvesting voor senioren, vergroening van de buitenruimte, investeren in sport en bewegen, een stevige financiële basis en gerichte investeringen in een structureel beter Schiedam.

Natuurlijk zijn dit grotendeels ook wensen en speerpunten van andere partijen, waardoor de motie een lijst van gedeelde wensen geworden is.