Manifest placemaking gelanceerd

Als eerste stad in de wereld komt Rotterdam met negen beloftes waardoor ruimte ontstaat voor Rotterdammers om makkelijker met hun idee aan de slag te kunnen. Mede dankzij een motie van D66 lanceerde onze wethouder Chantal Zeegers tijdens de opening van Placemaking Week Europe het manifest ‘ruimte geven om plek te maken’.

Wat is Placemaking?

Placemaking is het stimuleren van initiatieven die de kwaliteit van de openbare ruimte en het leven van de mensen die er gebruik van maken verbeteren. Samen plaatsen in de stad waar weinig/niets mee gebeurt, veranderen in plekken die beter en leuker zijn voor iedereen. Denk aan mooiere, veiligere en gezelligere parken, straten en pleinen. Een plek om met de buurt iets te doen. Of een plaats waar creatieve ideeën/bedrijven zich tijdelijk kunnen vestigen. Rotterdam kent al veel succesvolle ideeën, denk aan het Keilepand, de luchtbrug, groenblauwe schoolpleinen of meer dan duizend aangelegde geveltuinen tijdens de NK’s tegelwippen.

Manifest ‘ruimte geven om plek te maken’

Met het manifest creëren we de ruimte voor meer Rotterdammers om ook dit soort initiatieven te beginnen. Ruimte in het proces van concept tot het daadwerkelijk doen! Op zoek naar hoe succesvolle initiatieven mogelijk kunnen worden volgehouden.
 
De gemeente heeft gekeken wat mogelijke obstakels zijn en hoe deze aan te pakken. De oplossing staat in het manifest. Hiermee wordt placemaken op een toegankelijke en transparante manier mogelijk. Met negen beloftes zorgen we ervoor zorgen dat er ruimte blijft voor experiment en innovatie. Niet alles is op te lossen door de gemeente, maar daar waar nodig zijn er aanpassingen en toevoegingen gemaakt in het gemeentelijk beleid om deze beloftes ook waar te kunnen maken. Hieronder lees je de 9 beloftes uit het manifest: 
 
1. Er wordt meer ruimte gecreëerd aan de voorkant van het zoekproces. 
2. Placemaken doen we samen met local heroes
3. We zorgen voor een heldere en zo kort mogelijke tijd tot de beslissing. 
4. We zorgen voor budget zodat er uren beschikbaar zijn voor placemaking.
5. Zorgen voor zichtbaarheid en aanwezigheid bij placemaking.
6. We leggen in contracten vast dat er ruimte blijft voor niet draagkrachtige functies. 
7. We vieren de tijdelijkheid en communiceren duidelijk dat het eindig is.
8. We faciliteren het proces, maar leggen niet alles volledig vast. 
9. We bereiden ons ook voor op onverwacht succes. 
 
Lees hier het hele manifest.