Job Rood

Job Rood - Kandidaat Wijkraadslid Bergpolder-Blijdorp-Liskwartier Beeld: Rotterdam

Ik zie een wijk vol kansen

Door Corona zijn we meer op
elkaar aangewezen, maar zijn
we ook heel alleen geraakt. Juist daarom wil ik die sociaal-liberaal geluid zijn in de wijkraad. De wijkraad moet een plek zijn waar ieder hun stem weerklank krijgt.

In verbinding met elkaar

Er zijn veel verschillende Bergpoldernaren, Blijdorpers en Liskwartierlingen. Jonge gezinnen, echte Rotterdammers, studenten, expats en zo veel meer. Deze diverse mix zorgt voor een open sfeer. Ik hoop dat we de balans weten te bewaken en infinitieven in het leven gaan roepen die ons met elkaar in verbinding brengt. Met de nieuwe wijkraad hebben we een middel om die verbinding te maken. De wijkraad moet eerst zichtbaar worden door in gesprek te gaan met de wijken. Met elkaar kunnen we het dorpsgevoel creëren.

Lokaal en authentiek

In onze buurt zijn veel lokale initiatieven. We hebben veel ondernemers die voor een gezellig straatbeeld zorgen. Onze buurt
kent ook veel mensen die zich inzetten door grote en kleine bijdragen. Zoals het onderhouden van het groen op het lokale plein of het organiseren van leuke activiteiten voor kinderen. Dit moeten we blijven stimuleren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Bergpolder, Blijdorp en Liskwartier zijn wijken waar we met veel mensen bij elkaar wonen. Toch ademen deze wijken rust uit, denk aan de heerlijke parken en het mooie groen van het Vroesenpark, de Groene T en de Bergsingel. Met de komst van het Hofbogenpark word onze omgeving nog groener. Hopelijk ontmoeten we elkaar daar. Zet je samen met D66 in voor een schone en groenere wijk.