Ingrid van Wifferen

Ingrid van Wifferen Beeld: D66 Rotterdam

  • 46 jaar
  • Rotterdam

Ingrid van Wifferen is sinds 2018 actief als raadslid voor D66 Rotterdam. Ze zet zich in het bijzonder in voor ruimte voor de fiets en de voetganger en een schonere lucht, genoeg en toegankelijke nachtopvang voor daklozen en werken aan veiligheid zodat iedereen zich veiliger voelt.

Waarom wilde je raadslid worden?

Na vier jaar in de gemeenteraad heb ik geleerd dat je als raadslid echt dingen kan bereiken samen met Rotterdammers. Ik denk ik met mijn ervaring uit de eerste vier jaar nu snel effectief kan zijn om doelen als een veilige stad voor iedereen, maar ook een stad waar de fiets voorop staat en de lucht een stuk schoner is echt dichterbij kan brengen.

Waar ga je je de komende vier jaar hard voor maken?

Een belangrijk doel is meer ruimte voor de fiets. Het aantal fietsers neemt enorm toe maar de ruimte om te fietsen nauwelijks. Dit betekent dat er meer afgescheiden fietspaden moeten komen, meer straten met eenrichtingsverkeer. Het is in een autostad als Rotterdam misschien moeilijk voor te stellen, maar de auto moet plaats gaan maken voor de fiets om de stad groener, veiliger en gezonder te maken.

Tot slot: wat is je favoriete nummer en waarom?

Ik heb niet echt een lievelingsnummer, maar het nummer Formidable van Stromae vind ik erg mooi. De melancholische tekst en de muziek versterken elkaar.