Stadscongres Rotterdams Onderwijs

Zaterdag 8 oktober is het D66 Stadscongres over de toekomst en uitdagingen van het Rotterdamse onderwijs. Een inspirerende middag over de grote onderwijsuitdagingen in onze stad. Met inleidingen en workshops over o.a. de kansen(on)gelijkheid in het basisonderwijs, het lerarentekort en de arbeidsmarkt voor jongeren.

Programma

10:00 – 12:00 uur Algemene Afdelingsvergadering

12:00 uur – Lunch

13:00 uur – Centrale opening en sprekers
13:45 uur – Workshops
15:15 uur – Forum
16:15 uur – Afsluiting en borrel

Sprekers

We verwelkomen topsprekers als Annelien Bredenoord (EUR), Peter Stooker (MKB Rotterdam), Jurgen Tijms (UvA) en Dave Ensberg (Jantje Beton)

Het Rotterdamse onderwijs wordt gekenmerkt door achterstanden, lerarentekorten, mede als gevolg van corona. Daarnaast vinden in het Rotterdamse onderwijs veel innovaties plaats, door gebruik te maken van digitalisering, door aandacht voor het individuele kind. We willen ieder kind en jongere de juiste plek bieden om zich te kunnen ontwikkelen en zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Deel en bespreken dit alles en meer op het aanstaande stadscongres. Zorg dat je erbij bent als je wilt meedenken over de toekomst van ons Rotterdamse onderwijs.

Ons programma start om 13.00 uur met een opening door Agnes Maassen (fractievoorzitter D66 Rotterdam), direct gevolgd door centrale presentaties van Annelien Bredenoord (Rector magnificus Erasmus Universiteit) en Said Kasmi (Wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen) welke ons hun kijk zullen geven op het Rotterdamse onderwijs.

Samen gaan we daarna opzoek naar de uitdagingen en de toekomstplannen in 3 workshops: Kansen in het basisonderwijs door Jurgen Tijms; In gesprek met schoolbestuurders over lerarentekort door Joan Nunnely (Gemeenteraadslid D66 met portefeuille onderwijs); Beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt door Ellen Klatter (Lector Hogeschool Rotterdam) en Peter Stooker (Voorzitter MKB Rotterdam).

De input van de middag zal in een forum besproken worden. Jouw deelname en inbreng wordt daarom zeer op prijs gesteld.

Meld je aan voor het Stadscongres

Jouw deelname en inbreng wordt zeer  op prijs gesteld! De opbrengsten van de middag worden aangeboden aan wethouder Said Kasmi en raadslid Joan Nunnely.

Locatie

Albeda College, locatie Weena 743

Wil je een introductie?

Ben je een nieuw lid, of woon je voor het eerst een D66 Rotterdam activiteit bij en wil je graag een introductie? Geef je op via de onderstaande knop.

Updates via Whatsapp?

Wil je ook via Whatsapp nieuws en updates over afdelingsactiviteiten ontvangen? Stuur een mailtje naar [email protected]