Duurzame Huizen Route: inspiratie voor duurzaam wonen en bouwen

“Hoe kan ik mijn huis verduurzamen, waar begin ik precies?” Een vraag die in tijden van hoge energieprijzen en klimaatverandering veel gesteld wordt.  De Duurzaamheidscoalitie Salland roept je op om je aan te sluiten bij de Nationale Duurzame Huizen Route.

Dat het klimaat verandert, is inmiddels wel duidelijk. Maar hoe kun je daarmee omgaan? Een goed begin is het verduurzamen van je huis. Daarmee help je klimaatverandering te beperken en kun je je energierekening verlagen.

Bezoek een huis
Bij het verduurzamen van je woning kunnen de eerste stappen lastig zijn. Huiseigenaren helpen je graag! Op zaterdag 29 oktober en 5 november kun je dit in de praktijk ervaren door een bezoek te brengen aan een duurzaam huis in de buurt.

Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 29 oktober & 5 november 2022 krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stellen huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om de duurzame maatregelen te bekijken en de huiseigenaren al jouw vragen te stellen. Inschrijven voor een bezoek aan een woning kan vanaf 10 oktober. Kijk op de website www.duurzaamheidscoalitie.nl


Meld je huis aan
Heb je ervaringen opgedaan met het duurzamer maken van je huis? Help een ander op weg en meld jouw huis aan als voorbeeld via de Nationale Duurzame Huizen Route. Kijk ook daarvoor op de website: duurzamehuizenroute.nl.


De tweede activiteit in een reeks
De Duurzaamheidscoalitie is ontstaan uit de Raalter politieke partijen D66, GroenLinks en PvdA, maar de activiteiten van de Duurzaamheidscoalitie zijn niet politiek ingestoken. Ze zijn bedoeld om mensen te enthousiasmeren zich in te zetten voor een klimaatneutrale omgeving. Dat doet ‘de coalitie’ met een reeks activiteiten, te beginnen met een stuk of zes gedurende het komende seizoen.

Elke activiteit staat in het teken van iets wat je zelf kunt doen. Na de Gespreksavond Klimaatverandering  ondersteunt de Duurzaamheidscoalitie nu de Duurzame Huizen Route. Hierna volgen nog activiteiten om zwerfvuil aan te pakken, bijen meer overlevingskansen te geven en een excursie naar ’t Natuurlijk Huus om te kijken hoe jij nu al de volgende stap op weg naar duurzaamheid kunt maken.

Uitnodiging Duurzame Huizen Route Beeld: Ralph Mulders (GL), Ivo Leijten, (PvdA) & Karen Holtmaat (D66)