Nieuw elan wint de gemeentequiz

Nieuwe raadsleden uit verschillende partijen winnen de gemeentequiz.

Voor het eerst deden wij mee met de gemeentequiz in café de Pub. Wat een ambiance en natuurlijk ook hartstikke leuk om als nieuwe raadsleden de collega’s van het gemeentehuis beter te leren kennen.

Marie-Louise van Mook, Job Basting, Lalique Schroder, Mathijs Raaijmakers en René van Bijnen vormden het team “het nieuwe élan “. Generatieverschillen bij elkaar, politiek verschillend, oppositie en coalitie en dan op zo’n avond eensgezind en vastberaden, en dan nog winnen ook. Hieruit is gebleken dat samenwerking meer kansen biedt dan tegenwerken. Dit gaan we natuurlijk doorzetten in de Raad. Raadsbreed besluiten nemen en elkaar kansen geven. Nee, de politiek is zo saai nog niet.

Een woord van dank aan de heren Ad Burger en Frank Lambregts die de quiz in elkaar hebben gezet. En natuurlijk dank aan al die deelnemende teams met wonderlijke namen.
Wat een antwoorden soms ook, wat betekent de naam Arnoud ? Hij die door de bomen het bos niet meer ziet, de boskabouter, maar de echte vertaling van Arnoud was toch echt “als een adelaar heersend” en daar kon de wethouder zich best in vinden. Hoe Marie-Louise spontaan op het vogelbekdier komt…ongelooflijk. In welk laatje heeft dat gezeten?

Volgend jaar willen wij graag onze titel verdedigen en misschien nog wel eerde. Dit samenzijn is voor meerdere keren quizzen vatbaar.
Zo’n quiz heeft behalve veel plezier ook nog eens een verbindende rol.