Job Basting

Beeld: Frans van Zon

Fractievoorzitter

  • 27 jaar
  • Goes
  • Oosterhout

Ik ben energiek en denk ‘out-of the box’. Door mijn frisse en jeugdige blik hoop ik voor verandering te zorgen binnen de politiek in Oosterhout. Ik ben communicatief- en sociaal vaardig en vind het leuk om mensen te verbinden. Zelf ben ik progressief ingesteld, stilstaan betekent voor mij achteruitgaan.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Markt van Oosterhout. Dit is bij uitstek een perfecte locatie om in een fijne, typisch Oosterhoutse omgeving mensen samen te brengen. Ik kom vooral graag op een zonnige dag op één van de terrassen. 

Daarnaast vind ik het Floraliapark een van de mooiste plekken uit Oosterhout. Helaas kom ik hier niet zo vaak als ik zou willen, maar het park is prachtig en ik vind het goed dat ze hier sociale werkplekken aanbieden.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Oosterhout een stukje mooier/leefbaarder/aantrekkelijker te maken voor haar inwoners. En om de politiek dichterbij de inwoners te brengen. Door het invoeren van inloopstreekuren voor inwoners van Oosterhout zodat wij altijd in contact te blijven met de inwoners en dit contact laagdrempelig houden. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Verduurzaming van Oosterhout. In 2050 moeten we natuurlijk van het gas af zijn. Hiervoor moet nog een hoop gebeuren. We gaan bijvoorbeeld zorgen voor goede subsidieregelingen en voor voldoende adviseurs om inwoners hierbij te begeleiden.
  • De politiek dichter bij de burger brengen. Door het invoeren van inloopstreekuren voor inwoners van Oosterhout zodat wij altijd in contact te blijven met de inwoners en dit contact laagdrempelig houden.  
  • Goed woningbouwbeleid voor Oosterhout. Bijvoorbeeld door eerst gedegen onderzoek te doen naar de woon- en bouwbehoefte in Oosterhout. 

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is een vernieuwende partij die staat voor vrijheid. Iedereen wordt aangemoedigd zichzelf te zijn. Dit zijn ook kernwaarden voor mij en daarom sluit de partij zo goed bij mij als persoon aan.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Het grote klusboek. Ik ben een fanatieke doe-het-zelver en als ik het even niet meer weet haal ik de oplossing of inspiratie uit dit boek.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het laatst bezochte culturele event wat ik heb bezocht in Oosterhout was Parkfeest. Altijd gezellig. Helaas zijn er door corona veel culturele evenementen niet doorgegaan, ik hoop dat er snel weer activiteiten georganiseerd kunnen worden. Graag zou ik culturele jongeren initiatieven willen stimuleren.

Ik wil verandering brengen binnen de politiek in Oosterhout. Zo wil ik me bijvoorbeeld inzetten voor het woningbouwbeleid door onderzoek te doen naar de woon- en bouwbehoefte in Oosterhout. Het is voor jonge mensen nu zo ontzettend moeilijk om aan een woning te komen. De wachtlijsten voor een huurwoning zijn gigantisch en als starter op de koopmarkt kom je er bijna niet meer tussen. Vanuit de gemeenteraad wil ik me daarom inzetten voor een beter woningbouwbeleid.
Ik wil me ook inzetten voor de ondernemers in het centrum, mijn favoriete plek in Oosterhout. Al jaren geniet ik van onze bruisende binnenstad, hier moeten we in blijven investeren. En de ondernemers ondersteunen. Juist nu ze de afgelopen jaren zo zwaar onder de coronacrisis hebben geleden.”
Zelf woon ik zoals gezegd in een kleine boerderij in Slotjes met geiten, schapen en kippen. Ik wil me daarom ook inzetten voor meer groen en duurzaamheid in onze gemeente.
“Samen met D66 sta ik voor natuurbehoud. Bijvoorbeeld in de bossen en in de buitengebieden. Ook willen we zorgen voor meer natuureducatie, onder andere bij het MEK. Het is super belangrijk dat kinderen leren hoe je een moestuin aanlegt. Door hier meer over te leren worden we duurzamer als gemeente.”
“Dit is natuurlijk mijn eerste gemeenteraadsverkiezing, dus een beetje spannend is het wel. Ik kijk er wel enorm naar uit en hoop dat ik me komend jaar als gemeenteraadslid kan inzetten voor de gemeente Oosterhout!