Marleen Helsloot

Beeld: Harry van Aperloo

Fractieondersteuner

  • 47 jaar
  • Nijverdal
  • Oosterhout

Wat bezielt iemand om de politiek in te gaan?
Veel mensen vragen zich dat af waarschijnlijk. Ook hoor ik vaak: politiek is niks voor mij. Nou, het is ook niks voor mij.
Omdat er 8 jaar geleden een aantal grote dossiers zoals WMO en Jeugdzorg naar de gemeente gingen, besloot ik de politiek in te gaan. Ik heb veel ervaring op deze terreinen en ik had geen hoge pet op van de gemiddelde ambtenaar of politicus. Daarnaast hou ik niet van zeuren langs de zijlijn. Als je iets wil moet je iets doen.
Nu 8 jaar verder kijk ik terug op een leerzame tijd. Mijn beeld van ambtenaren is vaak bijgesteld en die van de politicus ook. Ik kwam veel vakmensen tegen met het hart op de goede plek en de handen in de klei.
Maar, ik kwam ook veel ‘gemauw’ tegen. Collega politica die (goedbedoeld) een heel epistel hielden ongeacht het onderwerp. Ik ben meer een type van grote stappen snel thuis. Mijn bijdrages zijn meestal een half A4tje. Van mijn collega’s leerde ik om iets meer uitleg te geven, mijn bijdrages waren soms te snel en kort door de bocht. Maar ik durf te beweren dat ze van mij ook iets leerden als het ging om kernachtiger te zijn.
Ik denk dat ik daarin de meeste bijdrage heb kunnen leveren de afgelopen 8 jaar. Mensen spiegelen en verbinding zoeken binnen de raad. Voor mij heeft het veel opgeleverd. Er zijn veel onderwerpen waar ik enorm veel over geleerd heb en vooral hoeveel kanten van een probleem je moet bekijken.
Nu staat er een nieuw team te popelen, een toffe club waar ik erg trots op ben. Graag geef ik hen een stukje ervaring en dossierkennis mee.
Politiek is niet saai, sterker nog, het kan ontzettend leuk zijn. Het gaat wel helpen als de nieuwe raad nog meer helder en duidelijk communiceert. En vooral: korter!