Theo van Kuijck

Beeld: Eyeopenersphotography

Raadslid

  • 67 jaar
  • Rijsbergen
  • Dorst

Ik wil me inzetten voor een gemeente die dicht bij de burger staat. Een gemeente die eerst op zoek gaat naar wat burgers en bedrijven willen, vóórdat er plannen worden gemaakt. 
Ik geloof ook in de samenhang van dorpen en wijken; die hebben een eigen identiteit en die je moet je proberen te versterken. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Dat is zonder twijfel, de Boswachterij Dorst en dan vooral Surae bij zonsopkomst als je er op zaterdagochtend hardlopend langs loopt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Oosterhout is gebouwd op haar wijken en dorpen; door hierin te investeren versterken we onze samenhang, worden we hechter naar elkaar. Tegelijkertijd hebben we dan de goede basis te pakken om van hieruit met zaken aan de gang te gaan als woningbouw, groen, klimaat, energie en cultuur. Denk vanuit het dorp, denk vanuit de wijk, denk vanuit de samenhang van een bedrijventerrein.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Beginspraak: begin bij de bewoners en bedrijven bij het maken van plannen
  • Burgers helpen de juiste keuzes te maken in het investeren in huizen voor energie en isolatie
  • Meer samenwerking met bedrijfsleven

Wat betekent D66 voor jou?

Gelijkgestemden die goed blijven nadenken wat nodig is voor Oosterhout  en hoe Oosterhout een prettige plek kan blijven voor wonen en werken. 

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

“Spookrijders staan nooit in de file” lees ik nu; echt een aanrader. Het boek is als het ware een spiegel. Het laat ondermeer zien waardoor je eigen accu leegloopt, maar ook waar je energie van krijgt. Dit is onder ander door het gezamenlijk maken van een plan; ik ben daar wel van. Dingen samen oppakken.

Laatst bezochte culturele event?

David Hockney expositie in Brussel

Ik ben Theo van Kuijck, woon nu 35 jaar in Dorst-Oosterhout en ben samen met mijn compagnon eigenaar van een afvalbedrijf, gericht op recycling. Om naast je werk iets terug te doen voor de samenleving heb ik me steeds ingezet bij verschillende maatschappelijke organisaties. De laatste 5 jaar als voorzitter van de Stichting Platformbedrijventerreinverenigingen Breda.
Ik wil me inzetten voor een gemeente die dicht bij de inwoners staat en opzoek gaat naar wat inwoners en bedrijven willen, vóórdat er plannen worden gemaakt.
Ik geloof ook in de kracht van dorpen en wijken; die hebben een eigen identiteit en die moet je proberen te versterken. Oosterhout is gebouwd op haar wijken en dorpen; door hierin te investeren versterken we onze samenhang, worden we hechter naar elkaar. Tegelijkertijd hebben we dan de goede basis te pakken om van hieruit woningbouw, groen, klimaat, energie en cultuur te ontwikkelen. Denk vanuit het dorp, denk vanuit de wijk, denk vanuit de samenhang van een bedrijventerrein.
Klimaat, groen, ondernemen, verduurzamen gaan heel goed samen: als je maar de individuele inwoner en bedrijf helpt en het voor hen gemakkelijk maakt om samen plannen te maken en activiteiten op te pakken. Zelf heb ik daar veel ideeën over en wil deze met gelijkgestemden van D66 in de komende 4 jaar graag realiseren. Om Oosterhout een prettige plek te laten zijn voor wonen en werken.