René Van Bijnen

Beeld: Eyeopenersphotography

Raadslid

  • 68 jaar
  • Oosterhout
  • Oosterhout

als bewoner van het centrum en voorheen horecaondernemer voel ik mij direct betrokken waar men woont en waar men werkt. Het ondernemerschap verdient meer aandacht. De reden voor mij om raadslid te willen worden is mijzelf hard kunnen maken voor de horecaondernemers en de bewoners van het centrum.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Stadstuin De Schelp

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer gebruik maken van de slotparken
  • Betaalbare tiny flats op het Slotjesveld
  • Cultuur betaalbaar en toegankelijk maken

Wat betekent D66 voor jou?

D66 in Oosterhout kan met dit team meer betekenen voor de stad en zijn kerkdorpen dan een lokale partij want daar zit veel eigenbelang in Door een hechte samenwerking kunnen we sneller schakelen en beslissingen nemen.     

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Elf-elf viering…omdat het nog kon    

Ik ben René van Bijnen en ik hoop in april 66 jaar te worden. 66 bij D66, dat moet toch mijn geluksjaar worden! Ik hoop dan ook van harte dat ik deel uit ga maken van de Oosterhoutse Gemeenteraad na de verkiezingen.

Ik ben een geboren en getogen Oosterhouter en heb meer dan 25 jaar samen met mijn vrouw Café de Kloek gerund. Met veel plezier deden we de leukste dingen in ons café, bijvoorbeeld het Kaokelen of Het Klein Revuetje, evenementen die steevast waren uitverkocht, maar ook smartlappenfestivals als Parelende Zomertranen en Jankend het jaar uit. De kermis met De Dope en The Grapes en zeker niet vergeten de roemruchte Kloek Kennis Quiz. Ons café stond in héél Oosterhout bekend om zijn carnaval. Dat waren nog eens tijden.

Nu we het café niet meer hebben doe ik allerlei vrijwilligerswerk, zoals de Sociale Catering, Stadstuin de Schelp, Stichting K.I.P. en Café Fwaajee in Theater de Bussel. Het meest voel ik mij aangetrokken tot de culturele sector en daar wil ik de komende vier jaar mijn stinkende best voor doen. Als kunstenaars, toneelverenigingen en individuele artiesten een probleem hebben met o.a. de gemeente, dan weet ik de wegen er naar toe.

Een tweede stokpaardje van mij is natuurlijk de Oosterhoutse Binnenstad en de Horeca. In beide ben ik ervaringsdeskundige, dus als ik kan helpen met gemeentelijke beslommeringen voor inwoners in de binnenstad, laat het mij gerust weten. En wat de horeca betreft, hierin wil ik een rol spelen tussen ondernemers en overheid. Er komt wat mij betreft ook een maandelijks spreekuur van D66 in alle kerkdorpen en wijkcentra van Oosterhout. Kortom er is nog veel werk te verrichten. Laat mij die bruggenbouwer zijn tussen de gemeente en inwoners. Ik doe het graag, ik ben bijna gepensioneerd en heb de tijd om problemen uit te zoeken en waar mogelijk op te lossen. Problemen bestaan niet, uitdagingen wel. Ik hoop van harte dat u mij wil steunen in deze, dat kan door op mij te stemmen of in ieder geval op D66, Helder en Duidelijk.