D66 blijft eenmansfractie in Noordoostpolder

De verkiezingsuitslag in Noordoostpolder betekent voor D66 een teleurstelling. De partij had in elk geval verwacht te kunnen groeien van één naar twee zetels. Die groei is helaas uitgebleven.

Geen beloning

Lijsttrekker Wim van Wegen baalt van de uitslag: “Volgens mij heb ik de afgelopen jaren namens D66 bepaald niet stilgezeten. We hebben er bewust voor gekozen ons specifiek op een aantal punten te richten, zoals de veiligheid van onze wegen voor fietsers, meer woningen voor jongeren en meer leven in de brouwerij, bijvoorbeeld door een muziekpodium. Daarnaast had ik eerlijk gezegd ook wel een beetje gerekend op extra stemmen vanwege mijn inzet voor de Lelylijn.”

De druiven zijn dus zuur, maar dat is voor Wim geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. “Ik moet hier wel even van bijkomen, maar ik ben ervan overtuigd dat er in onze bijzondere gemeente plaats is voor een progressief geluid. Als ik naar de verkiezingsuitslag kijk wordt het allemaal wel heel conservatief, dus zullen zaken als de zondagsopening van winkels en een coffeeshop nog zeker vier jaar op de plank blijven liggen. Ik had gehoopt dat daar nu al wat verandering in zou komen. Werk aan de winkel dus, het lijkt me goed om dat in samenwerking met de andere progressieve fracties in de nieuwe gemeenteraad te gaan doen.”

D66 Noordoostpolder gaat de komende tijd benutten om de koers voor de nieuwe raadsperiode te bepalen. Vanzelfsprekend dient het verkiezingsprogramma daarbij als uitgangspunt.