Suzanne Klaassen nieuwe wethouder Beverwijk!

Vorige week bereikte ons het fantastische nieuws dat de D66 fractie in Beverwijk Suzanne Klaassen heeft voorgedragen als nieuwe wethouder in dezelfde gemeente. Dankzij het (lokale) succes van de Europese verkiezingen is Brigitte van den Berg verkozen in het Europees Parlement en heeft zij formeel haar ontslag ingediend. Op 25 juni is deze voordracht geaccepteerd en is Suzanne de nieuwe wethouder met o.a. milieu en schone leefomgeving, economie, werk en inkomen, beroepsonderwijs en duurzaamheid in haar portefeuille.

Suzanne woont momenteel in Haarlem-Noord en is voorzitter van het regiobestuur D66 Noord-Holland. Tot haar aanstelling als wethouder was zij secretaris klimaat & energie bij VNO-NCW en MKB Nederland. Daarnaast was zij van 2015 tot 2020 Statenlid in Noord-Holland waar zij onder andere woordvoerder was voor de portefeuilles omgevingswet en klimaat & energie. 

Volgens fractievoorzitter Peter Weel van D66 Beverwijk is het voor Beverwijk belangrijk dat dit college snel weer op sterkte is. Veel tijd om in te werken is er niet en dus is gekozen voor Suzanne die met haar kwaliteiten en ervaring snel van start kan gaan.

Beeld: Gemeente Beverwijk

D66 Noord-Holland is bijzonder trots dat de Beverwijkse fractie ervoor heeft gekozen om het sociaalliberale geluid op klimaat en energie zowel lokaal als regionaal kracht bij te zetten door Suzanne voor deze positie voor te dragen. Al tijdens haar tijd als Statenlid vroeg ze in de provincie aandacht voor de slagvaardigheid van de Omgevingsdienst en volgt ze het Tata Steel dossier en het belang van schone lucht voor onze inwoners al jaren. 

Suzanne heeft aangegeven haar rol als voorzitter te blijven voorzetten: 
 
“Ik kijk er enorm naar uit om de dilemma’s in o.a. de energietransitie lokaal vorm te geven voor de inwoners van Beverwijk. Daarnaast heb ik onze inwoners inmiddels leren kennen als recht voor zijn raap, lekker direct, dat gaat ons helpen samen verder te komen. Het regiobestuur wil en kan ik nog niet loslaten, er valt zo veel te doen voor onze club.” 
 
Vanuit het regiobestuur wensen wij haar succes met de invulling van deze eervolle benoeming.