Stem woensdag op Nidâl Marouan!

Deze week zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. De 23-jarige Nidâl Marouan staat op plek 11 voor de lijst van D66 Limburg en is daarmee de hoogste Nederweertenaar op de lijst. Nidâl is momenteel werkzaam bij Sogeti, maar is bij u misschien meer bekend van zijn werk als floormanager bij Jan Linders en afdelingsmanager bij Jumbo Roel Heerschap in Nederweert. In zijn vrije tijd slaat hij graag een balletje bij NTC’72. Naast zijn bijdrage in de steunfractie van D66 Nederweert zet hij zich sinds december in als bestuurslid algemeen in het provinciale bestuur van de Jonge Democraten, de jongerentak van D66.

Stop stilstand.
Stem vooruit.

In Limburg hebben we echt wat te kiezen, deze verkiezingen zijn enorm belangrijk. Een aantal grote crisissen moeten worden aangepakt. Nog langer wachten met het aanpakken van de stikstofcrisis is onverantwoord. De prachtige natuurgebieden die we in Nederweert hebben, zoals de Peel, moeten kunnen herstellen voor het te laat is. We moeten weer ruimte hebben om huizen te bouwen. Iedereen moet de kans hebben om in zijn of haar eigen dorp een geschikt huis te vinden. Nidâl: “Als starter op de woningmarkt merk ik zelf hoe moeilijk het is om een betaalbare woning te vinden. We moeten echt alles op alles zetten om te zorgen dat de jeugd in ons mooie Nederweert kan blijven wonen.”

Waarom moet je stemmen op Nidâl.

Nidâl staat voor betere verbindingen in het openbaar vervoer in de regio. Op dit moment wint de auto het nog op elk terrein als het gaat om reisafstanden. Een betere bereikbaarheid zorgt voor groei van de regio. Dit is noodzakelijk om Midden Limburg aantrekkelijk te houden voor zowel inwoners als werkgevers. Het eerste doel staat hand in hand volgens Nidâl met zijn standpunt dat er veel meer woningen gebouwd moeten worden voor alle doelgroepen. Nederweert heeft een ontzettend goede ligging om te wonen en voor bedrijven om zich te vestigen. Dit kan alleen als we nu keuzes maken waarin iedereen toekomstperspectief krijgt. Verder is Nidâl van mening dat Limburg nog meer dan nu een echte topsport-provincie maken. Dit vanuit de overtuiging dat een goed topsportklimaat, met bijbehorende rolmodellen, ook een positieve impact heeft op de breedtesport. Waarin de verenigingen gekoesterd worden en trends van vandaag, zoals urban sports en sporten in de buitenruimte ruimte krijgen.

Regio goed
vertegenwoordigd
op de lijst

Naast Nidâl staat ook oud-wethouder Peter Koolen uit Nederweert-Eind op de lijst. Met vijf kandidaten uit Weert, vier uit Leudal en vier uit Peel en Maas zijn ook de omliggende gemeenten goed vertegenwoordigd op de lijst. Verder valt het grote aantal jongeren op de lijst op.