Zijn wie je wil zijn, ongeacht wie je bent of wat je bent.

Op Coming Out Day dit jaar presenteren de lokale fracties van D66 en GroenLinks in de Maastrichtse gemeenteraad een pamflet. Op dit pamflet doen wij 10 suggesties ter bevordering van LHBTI+ acceptatie, zichtbaarheid en veiligheid aan de huidige raad en aan de stad.

Beeld: D66 Maastricht

Samen maken we de stad

Voor D66 en GroenLinks staat voorop dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. Maastricht kent verschillende nationaliteiten, achtergronden en ervaringen. Samen maken we de stad, hand in hand en schouder aan schouder, ongeacht huidskleur, religie of afkomst.

Zichtbaarheid

We kijken trots terug op initiatieven vanuit de Gemeente zoals het
Regenboogpad op het Vrijthof, maar ook op initiatieven waar de Gemeente nog geen rol in vervult zoals de Pride March afgelopen juni waar naar schatting duizend personen aan deelnamen.

Ambitie voor de toekomst

Met dit pamflet kijken we ook vooruit. We vinden het een mooi streven wanneer Maastricht het voortouw neemt om de mogelijkheden te onderzoeken voor een Euregionale Gaypride met steden zoals Hasselt en Aken, er specifiek aandacht komt op 31 maart voor Transgenderzorg en we samen met onze partners werken aan inclusief onderwijs, sport en voorzieningen voor ouderen. Dit pamflet is niet waterdicht, het is een gespreksdocument om met elkaar aan de slag te gaan de komende vier jaar.