Schriftelijke vragen over de toegankelijkheid van het centrum van Bemmel

D66 Lingewaard is benaderd door meerdere inwoners van Bemmel met zorgen over de toegankelijkheid van het centrum van Bemmel. Een toenemend aan inwoners op leeftijd of minder valide inwoners aarzelt om zelfstandig naar het centrum van Bemmel te gaan. De trottoirs bieden namelijk onvoldoende ruimte voor (elektrische) rolstoelen of zijn te steil voor rollators en rolstoelen. Het is zelfs al voorgekomen dat ouderen hierdoor zijn gevallen met hun rollator of uit hun rolstoel.

Schriftelijke vragen aan het college

Raadslid Brandon Brom stelde hierover schriftelijke vragen aan het college. Ten eerste of de geschetste situaties en voorvallen bekend zijn bij het college. En ten tweede op welke termijn het college verwacht stappen te ondernemen om de problemen met de trottoirs op te lossen. Daarnaast heeft D66 gevraagd hoe het staat met de toegankelijkheid van de trottoirs in andere kernen van onze gemeente.

Beeld: D66 Lingewaard

Beantwoording

Het college gaf aan niet bekend met deze klachten. Er zijn volgens het college geen klachten binnengekomen over de toegankelijkheid van het centrum van Bemmel.

Vanuit de andere kernen zijn 2 klachten bekend over de toegankelijkheid van trottoirs. Deze klachten waren terecht en er worden maatregelen getroffen om de situatie te verbeteren.
Het college zegt toe dat wanneer er weer onderhoud gepleegd moet worden aan de weg en/of het trottoir, er zal worden bekeken of de inrichting nog voldoet aan de eisen voor toegankelijkheid.