Geen plannen voor de Assenburg zonder visie voor het centrum van Bemmel

De gemeente is gestart met het uitwerken van plannen om de De Kinkel te verplaatsen naar de Assenburg in Bemmel. Met als doel centrum van Bemmel leven in te blazen. Een prima doel, maar rond de aanpak zijn grote twijfels ontstaan.

Weinig draagvlak

Er blijkt namelijk weinig draagvlak voor deze plannen te zijn onder de gebruikers van de Kinkel, omwonenden en de gemeenteraad. Ook geeft de financiële positie van Lingewaard ook genoeg reden om het plan te heroverwegen. Hoe verstandig is het om in een tijd van onvermijdelijke bezuinigingen een kostbaar project waar vrijwel niemand achterstaat, uit te voeren?

Centrumvisie met draagvlak

D66 en GroenLinks zien dat er wel veel kansen zijn voor een levendig en gevarieerd centrum van Bemmel. Wij vinden het een gemiste kans om niet breder te kijken dan de Assenburg en De Kinkel. Er is al een start gemaakt met visie voor centrum Bemmel, de Kinkelvisie. Pak deze weer op en werk het verder uit. Neem daarin de verplaatsing van bijvoorbeeld De Kinkel en de bibliotheek mee. Aangevuld met de ideeën van inwoners van Bemmel die zijn opgehaald bij de verkenning van de plannen met de Assenburg.

Motie

D66 en GroenLinks dienden tijdens de raadvergadering een motie in om het college te verzoeken aan de slag te gaan met een integrale visie voor het centrum van Bemmel en deze te presenteren aan de raad. En totdat er een visie is, de plannen voor de Assenburg te parkeren. De motie vond steun bij een meerderheid van de raad en is daarmee aangenomen.