Even voorstellen Prachee van Brandenburg

De verkiezingen komen er aan. 14, 15 en 16 maart kunnen we stemmen. Tijd om kort kennis te maken met onze verkiesbare kandidaten. Prachee van Brandenburg de nummer 2 van D66.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben geboren in Amsterdam, getogen in het buitenland als expat kind van twee Indiase ouders en ik heb Internationaal Recht gestudeerd in Leiden. Ik ben ambtenaar geweest maar inmiddels ben ik al meer dan 7 jaar eigenaar van mijn eigen Coach & Consultancy bedrijf.

Beeld: Anneke van Gruijthuijsen

Waarom woon je in Leiderdorp?

Ik ben hier 31 jaar geleden komen wonen – op zoek naar woonruimte toen ik in Leiden ging studeren. En toen kwam ik er achter hoe aantrekkelijk en uniek dit dorp is want je hebt bijna alles dat je nodig hebt – ziekenhuis, overdekt winkelcentrum, internationaal school, groen, dichtbij een stad en veel meer.

Waar wil je je voor inzetten de komende periode?

Ik wil me inzetten om meer diversiteit te realiseren – Iedereen telt mee. Ik ben dan ook trots dat het ons als D66 Leiderdorp gelukt is om drie vrouwen in de top 5 te hebben – goed voorbeeld doet volgen!

Verder hebben we in Leiderdorp de afgelopen periode in de eerste helft 3 wethouders zien aftreden waarvan 1 van CDA en 2 van LPL, de val van een coalitie meegemaakt en een burgemeester gehad die een tijdje zelf de scepter zwaaide – dat leidt af van het werk waarvoor we gekozen worden door de inwoners.

D66 als onderdeel van de huidige coalitie heeft de handschoen opgepakt en heeft de eerste mijlpalen opgeleverd. Het werk is nog niet af dus teken ik graag voor nog een periode met als inzet een goed bestuur die functioneert met de belangen van haar inwoners voorop om de uitdagingen die op ons af komen samen aan te pakken.

Hoe omschrijven vrienden je?

Enthousiast, Gedreven, Betrokken en Betrouwbaar. Een wereldburger die hart heeft voor de zaak en de mensen.

Voor welke plek in het dorp zie je kansen? En welke zijn dat?

Leiderdorp als geheel. Elke wijk als plek om wijkplannen op te stellen met als basis positieve gezondheid. Samen met de inwoners van een wijk de afwegingen maken juist op dossiers als klimaat, energie, verkeer, zorg en wonen.

Heb je er zin in?

Nou en of, let’s do it!