Even voorstellen Mieke van Ulden

Nog 25 dagen en dan is het 14 maart, de eerste dag dat er gestemd kan worden voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Tijd om kort kennis te maken met onze verkiesbare kandidaten.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mieke van Ulden. Samen met mijn man en drie tieners woon ik in Leiderdorp. Ik werk bij ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Hier ben ik projectmanager voor publiek-private samenwerkingen op het gebied van cyberveiligheid.

Mieke van Ulden - Beeld: Anneke van Gruijthuijsen

Waarom woon je in Leiderdorp?

Op mijn 8e ben ik met mijn ouders, zus en broer naar Leiderdorp verhuisd. Dit is de plek waar ik ben opgegroeid en vrienden voor het leven heb gemaakt. Tijdens mijn studie heb ik in het buitenland gewoond, en bij terugkeer in Leiden. Toen mijn man en ik opzoek gingen naar een huis in verband met de kinderen kwamen we al snel uit op Leiderdorp. De kinderen hadden hier de mogelijkheid om zelfstandig naar school, vrienden en de sport te fietsen. Dat was iets wat we toen de kinderen klein waren erg belangrijk vonden. Nu zijn de kinderen tieners en merken we dat het nog heerlijk wonen is en willen niet weg. Het groen, sportclubs dichtbij, winkels op loopafstand, dit is ons thuis.

Waar wil je je voor inzetten de komende periode?

Ik heb best wel een lijstje van punten waar ik mij voor in wil zetten. Maar als ik één ding mag noemen is dat voor de mobiliteit van mensen met een beperking in Leiderdorp. We weten dat het dorp vergrijst, er zullen steeds meer dorpsgenoten slecht ter been zijn. Om te zorgen dat iedereen zich vrij kan bewegen in het dorp wil ik mij inzetten voor goed begaanbare wegen en paden.

Hoe omschrijven vrienden je?

Ha, dat heb ik stiekem gewoon even gevraagd. Lieve en leuke antwoorden gekregen. Samenvattend: Eerlijk, integer, doorzetter, sportief, fanatiek met discipline, ondernemend en praktisch. Lief, trouw, zorgzaam, behulpzaam en grappig. Maatschappelijk betrokken met een enorme drive.
Daar werd ik wel even stil van.

Voor welke plek in het dorp zie je kansen? En welke zijn dat?

Er zijn heel wat wegen en paden in Leiderdorp die met kleine aanpassingen beter begaanbaar zouden zijn voor alle Leiderdorpers. Het is daardoor voor mij niet één plek, maar allemaal kleinere plekken, paden door het dorp heen. Het zou toch prachtig zijn als je iemand met een rollator of rolstoel niet het fietspad hoeft te nemen omdat de stoep die ze eigenlijk willen nemen voor hun niet begaanbaar is.

Heb je er zin in?

Nou en of! Ik heb al een beetje mogen proeven van hoe het is om je te kunnen inzetten voor mijn mede-Leiderdorpers door mijn burgerraadslidmaatschap. Ik kan me helemaal inbeelden dat dat nog leuker wordt.