Even voorstellen Hester Barendse

Nog 26 dagen en dan is het 14 maart, de eerste dag dat er gestemd kan worden voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Tijd om kort kennis te maken met onze verkiesbare kandidaten.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Hester Barendse, getrouwd en moeder van twee pubers. Ik ben jurist van oorsprong en ik werk als directeur van een auteursrechtenorganisatie.

Beeld: Anneke van Gruijthuijsen

Waarom woon je in Leiderdorp?

Na jarenlang in Leiden te hebben gewoond gingen we op zoek naar een huis met een tuin. Leiderdorp heeft een de perfecte ligging, vlak bij de stad en het groene hart en is een fijn groene plek om te wonen.

Waar wil je je voor inzetten de komende periode?

Meer participatie bij besluitvorming, we moeten luisteren naar inwoners en waar zij tegenaan lopen of graag willen verbeteren en daarmee aan de slag te gaan om het voor alle Leiderdorpers een nog fijner dorp te maken.

We werken meer thuis, maar blijven elkaar ontmoeten. Vooral de Baanderij moet een wijk worden wonen, werken en recreëren samenkomen.

Hoe omschrijven vrienden je?

Een enthousiaste en gezellige Bourgondiër maar ook een hardwerkende loyale doorzetter

Voor welke plek in het dorp zie je kansen? En welke zijn dat?

Maak Leiderdorp aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven op de locaties van de woonboulevard en de bospolder en onderzoek of woningbouw daar mogelijk is.

Heb je er zin in?

Ik heb er enorm veel zin in!