Zomer in Krimpen!

De zomers in Krimpen tijdens mijn jeugd kan ik mij nog heel goed herinneren. Heerlijke zomers waren dat.

Buitenbad De Lansingh

Ik was veel te vinden in zwembad De Lansingh, toen nog een buitenbad. Uren heb ik daar doorgebracht. Alleen als het ging onweren moest je meteen het water uit. Op de zonneweide stond een klein gebouwtje waar je wat lekkers kon kopen. Zakjes chips met daarin apart een zakje zout. Heerlijk ijsjes, zoals een Split of één met chocolade er omheen. De Cornetto was in die tijd ver boven mijn begroting. Mijn ouders kochten een abonnement voor mij, maar de kosten daarvan had ik er in no-time uit. Ik was er ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds. Ik was er natuurlijk niet alleen om te zwemmen, maar ook voor de leuke meisjes! Nadat het geen buitenbad meer was ben ik er nog een aantal keren geweest.

Schuagt

Ook nu trekt het mij niet om naar De Lansingh te gaan, terwijl het juist zo goed voor mij zou zijn. Mijn vrouw zwemt wel regelmatig, maar dan in Schuagt, het leukste zwembad van de Krimpenerwaard. Zo is te lezen op het internet. Ik zou natuurlijk mee kunnen gaan, maar dat doe ik dan weer niet. Ik vind het belangrijk dat zij ook iets voor zichzelf heeft. In die tijd kan ik mooi wat zwerfafval opruimen.

Over ijsjes

Lekker waren ook de ijsjes van de ijscomannen die in die tijd door de straat kwamen. Zo was daar Mudde met z’n grijze bestelwagentje, in de Waalstraat kochten we 3 bolletjes ijs tussen twee wafels en dan opgevuld met slagroom. Als ik er nog aan denk, loopt het water mij in de mond. Maar er was nog een ijscoman. Als ik mij goed kan herinneren was dat meneer De Haan. Hij reed met een ijscokarretje, een veredelde bakfiets, door Krimpen met heerlijk vanille-ijs van de Pinguïn. Dat was een lunchroom en ijssalon. “DE PINGUIN” aan ‘t Veer lees ik op een suikerzakje uit die tijd. En niet te vergeten de ijsjes van Meneer Jamin! De wafeltjes kreeg je er los bij. Op winkelcentrum Crimpenhof zit ook een ijssalon. IJS Krimpen. Daar kost een bolletje ijs € 1,75. Omgerekend is dat 3 gulden en zesentachtig cent. Hoeveel zakgeld moet je tegenwoordig wel niet krijgen om een lekker ijsje te kunnen kopen?

Nu zit ik in de zomer zoveel mogelijk op het terras in onze tuin. Zodra het maar even kan eten wij buiten. Heerlijk is dat! De vele geluiden om ons heen nemen wij maar op de koop toe. Een gitarist die luid zijn nummers voor een volgend optreden oefent. De thuiswerkende overbuurjongen die met het zolderraam wijd open uren aan de telefoon klanten te woord staat, waarbij je bijna alles letterlijk kan verstaan. Het Arabisch van de buren links en het drukke ‘buurmeisje’ rechts. Ondanks dat alles, kom ik de zomer wel door met de lekkerste gerechten, gekookt door mijn vrouw. Zo af en toe BBQ’en en natuurlijk lekkere drankjes! Genieten maar! Fijne zomer allemaal en wees een beetje lief voor elkaar! #doeslief