Arjan Neeleman

Arjan Neeleman - Beeld: Ed Leatemia

  • 63 jaar
  • Krimpen aan den IJssel

Ik mag D66 al sinds 2003 vertegenwoordigen in Krimpen aan den IJssel. Eerst als bestuurslid en sinds 2010 als lid van de gemeenteraad. En van 2018 tot halverwege 2020 zelfs als wethouder. Ik beleef nog altijd veel plezier aan mijn twee grote passies: openbaar bestuur en financiën. Ik heb in die jaren geleerd dat in Krimpen veel meer mensen met verschillende opvattingen, levensbeschouwingen en waarden leven dan je zou verwachten. Het meest inspirerende vind ik om die diversiteit te koesteren en verder te bevorderen. Kleurrijk Krimpen heb ik dat eerder al genoemd. Het is prachtig dat we zo verschillend denken en leven. Die verschillen moeten we vieren. Niet wegpoetsen, maar oppoetsen!
De kunst is wel om oog te blijven houden voor anderen en vooral met elkaar in contact te komen en te blijven. Niet naast elkaar leven, maar met elkaar. Dat vraagt om respect, en het vraagt vooral om nieuwsgierigheid. Het is veel leuker om andere mensen te vragen hoe zij tegen de wereld en anderen aankijken. En respect voor anderen begint volgens mij met respect voor jezelf. Geen egoïsme, maar proberen de beste versie van jezelf te worden. Dan begrijp je anderen ook vaak beter.
Fantastisch om ook de komende jaren mijn energie weer in te mogen zetten voor Krimpen. Vooral om ook in onze gemeente een duidelijke stem te geven aan de sociaal-liberale opvattingen van D66. Ik hoop u te ontmoeten en met u te kunnen praten over uw ideeën en opvattingen. En als u dat op prijs stelt vertel ik u de mijne. Graag tot snel.