Roepie Groepie 2.0

Dos cervezas por favor!

De afgelopen jaren gingen mijn vrouw en ik met de bus op vakantie naar Spanje. Door corona is dat de laatste twee jaar jammer genoeg niet mogelijk geweest. Een van onze favoriete bestemmingen is de plaats Peñiscola aan de Costa del Azahar. Mooi hotel, lekker eten en het strand voor de deur. Wat wil een mens nog meer? Wat Peñiscola ook zo bijzonder maakt is de sociëteit voor ouderen. Een leuke plek met een groot terras, zicht op zee en dan ook nog prijzen voor consumpties die nog betaalbaar zijn. Je trof er, hoe kan het ook anders, altijd Nederlanders. Ook wij gingen er graag naartoe voor een café con leche of cortado voor mijn vrouw en voor mij een café americano. Of we dronken er cerveza! Lekker! Dos cervezas por favor! Mijn Spaans wordt steeds beter, maar nog lang niet goed genoeg.

Sociëteit voor ouderen
zeer welkom

Wat zou het mooi als er in Krimpen aan den IJssel ook een sociëteit voor ouderen zou komen. Ik weet wel dat er een aantal buurtkamers zijn. Ook dat is mooi, maar toch iets anders. Een aantal ouderen onder ons zullen zich nog altijd de jeugdsociëteit Roepie Groepie herinneren. Het uitgaanscentrum voor jonge Krimpenezen in de jaren 70 en 80.  Ook in De Ark was er vroeger een sociëteit voor jongeren en misschien is die er nog steeds. Beide sociëteiten heb ik nooit bezocht, maar volgens de berichten was het er erg gezellig. Ik verwacht dan ook dat er wel behoefte is aan één plek in Krimpen waar de jeugd van toen elkaar kan ontmoeten. Zeker als de prijzen voor consumpties ook betaalbaar zijn.

Recreëren aan
de Oude Werf

“Het Middenweteringpark, dicht bij het centrum, heeft de potentie om uit te groeien tot een kloppend hart waar mensen graag samenkomen en verblijven.
Er is al een grote speeltuin aanwezig, die druk bezocht wordt. Het voormalige hertenkamp zou kunnen worden omgetoverd tot een groene ruimte waar je kunt sporten, picknicken en barbecueën. Er is ruimte voor een plek om te skateboarden, een jeu de boules baan of een Gio-court.  Een kleine bloementuin zou het park nog meer opfleuren. En natuurlijk een gezellige horecagelegenheid met een terras waar jong en oud elkaar kan ontmoeten om een drankje te nuttigen of iets kleins te eten.”. Zo is te lezen in het verkiezingsprogramma van D66 Krimpen.

Een heel goed plan waar hopelijk door de Krimpense politiek iets mee gedaan wordt. Wat ook kan, is een sociëteit voor ouderen op de voormalige scheepswerf Joh. van Duijvendijk. Naast wonen aan de Oude Werf, voor mensen met een dikke portemonnee, straks ook genieten aan de Oude Werf voor alle senioren met zicht op de Hollandsche IJssel? Ik hoop het! Dos cervezas por favor? O nee, twee bier alstublieft!


Jan Slingerland