Metamorfosen!

In Het Kontakt van 3 januari jl. stond een uitgebreid artikel over de nieuwe zitbanken in winkelcentrum Crimpenhof. “Mooi, maar totaal ongeschikt voor ouderen. Veel te laag. Als je er op gaat zitten, kom je bijna niet meer overeind”, aldus mevrouw Vogelenzang de Jong. Kleuterbanken noemt zij deze banken. De woordvoerder van het winkelcentrum erkent het probleem en laat weten dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

nieuwe vloer Crimpenhof

Winkelcentrum Crimpenhof is al enige tijd bezig met een metamorfose om het winkelen weer aantrekkelijk te maken. Het begon met een nieuwe vloer. Die ziet er goed uit, maar of deze vloer net zolang meegaat als de vorige is nog maar de vraag. Die was trouwens wel aan de gladde kant. De nieuwe zitbanken, plantenbakken en afvalbakken zijn netjes op elkaar afgestemd. O ja, en boven de ingangen hangt een nieuw logo!

openbaar toilet is de grootste plus

Of hiermee het winkelcentrum aantrekkelijker is geworden om te winkelen? Ik ben bang van niet. Leegstand is de grote boosdoener en ik zie nog niet dat dit gaat veranderen. Het openbare toilet is tot nu toe de grootste vooruitgang in het winkelcentrum. Ziet er tiptop uit en wordt ook nog eens netjes schoongehouden door een vriendelijke meneer! Super! Mijn vrouw kwam met het idee om bij het winkelcentrum een overdekte fietsenstalling te plaatsen. Zo één met een sedumdak, zoals bij de nieuwe bushalte Krimpen Centrum. Met al die dure e-bikes die er tegenwoordig rondrijden, zou zelfs een bewaakte fietsenstalling helemaal niet verkeerd zijn.

renovatie jachthaven

Ook de jachthaven aan de Hollandsche IJssel bij molen De Schelvenaer heeft een metamorfose ondergaan. Het visitekaartje van de gemeente, zo is te lezen in magazine De Klinker! Bij de renovatie hebben bewoners en gemeente samengewerkt. Top! Het resultaat mag er dan ook zijn. Er is nieuw asfalt aangebracht en verlichting gerepareerd. Boomspiegels zijn omlijst met cortenstaal en ook de bloembakken zijn van dit materiaal. Cortenstaal is een weervast staal en heeft een bruine roestkleur. Teleurstellend is het wel dat het voor mensen met een rollator of een rolstoel niet mogelijk is om bij de aanlegsteiger of het monument te komen.

Dus gemeente, werk aan de winkel en zorg dat het ook voor deze mensen mogelijk wordt! Het allermooiste vind ik het nieuwe stalen bankje met rugleuning. Het bankje staat er wel op proef en als het bevalt komt er nog een bankje bij. Die zou ik dan wel wat dichter bij de Hollandsche IJssel plaatsen. Naast het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de watersnoodramp in 1953 bijvoorbeeld. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat deze ramp plaatsvond. In het Streekmuseum Krimpenerwaard is momenteel de tentoonstelling “Crimpenre Waard; in de greep van het water.” te zien. Al eerder schreef ik over meer bankjes langs de Hollandsche IJssel. Het begin is er. Worden mijn columns dan toch nog gelezen?