Kom op, D66!

“Een writer’s block: je wilt wel schrijven, maar het lukt niet. Je hebt geen inspiratie of de woorden komen niet op papier”, lees ik op het internet. Er is zoveel waarover ik wil schrijven, maar het wil ook mij maar niet lukken. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne, de oorlog tussen Israël en Hamas. Ze houden mij dagelijks heel erg bezig. Helaas is het einde van deze afschuwelijke oorlogen nog niet in zicht. Dichter bij huis de Tweede Kamerverkiezingen met als winnaar de partij van Geert Wilders, maar ook de lokale politiek in Krimpen aan den IJssel. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne duurt al bijna twee jaar. Wie had dat kunnen denken? Hoeveel mensenlevens moet het nog kosten voordat er een ‘oplossing’ komt?

Inmiddels meer dan 20.000 slachtoffers

In een bericht las ik dat er al bijna 21.000 doden zijn gevallen in Gaza waaronder veel vrouwen en kinderen. Een getal dat niet te bevatten is. Onvoorstelbaar, maar toch gebeurt het. Heeft men dan helemaal niets geleerd van de Tweede Wereldoorlog? Het maakt mij allemaal erg verdrietig. Krijgen onze kinderen en kleinkinderen te maken met een Derde Wereldoorlog? Ik hoop van niet!

Gaat rechts kabinet onvrede oplossen?

Onvoorstelbaar is ook de winst van de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ergens begrijp ik het wel. Er is veel onvrede bij de burgers in dit land. Nederland heeft te maken met grote problemen. De klimaatcrisis, de woningmarkt en migratie zijn de grootste problemen die opgelost moeten worden. Of het gaat lukken met een rechts kabinet is nog maar de vraag. Voorlopig hebben we nog geen kabinet.

Lokale partijen nemen elkaar niet serieus

In deze gemeente hadden we het afgelopen jaar ook te maken met een crisis op politiek niveau. Stem van Krimpen, Krimpens Belang en de PvdA woonden gemeenteraadsvergaderingen niet meer bij, omdat zij voelden dat zij door het college van de bijhorende coalitiepartijen Leefbaar Krimpen, SGP en CDA vaak niet gehoord of serieus genomen werden. Op dit moment is Stem van Krimpen de enige partij die er, naar mijn idee, echt toe doet in deze gemeente.

D66 heeft bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen geen zetel behaald. Dat is natuurlijk erg jammer, maar wat ik veel erger vind is dat de partij, ook al zit zij niet meer in de gemeenteraad, helemaal niets van zich laat horen. Alsof zij niet bestaat! Dat betreur ik zeer, want de goede ideeën zijn er! Om er twee te noemen: een maandelijkse zaterdagmarkt voor streekproducten. Met de verkoop hiervan wordt de lokale en regionale ondernemer een steun in de rug geboden en een “wereldfestival” waar kennisgemaakt kan worden met tradities, eetgewoonten en muziek van verschillende culturen.

De Oogst- en Streekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’ en de ‘Winterfair’ hebben duidelijk laten zien dat er behoefte is aan dit soort evenementen. Het zet daarmee ook Winkelcentrum Crimpenhof weer een beetje op de kaart, hoewel daar nog wel het nodige moet gebeuren. Kom op D66, laat van je horen!


Foto: Arina Slingerland