Het roer om!

Allebei zijn wij geboren en getogen in Krimpen aan den IJssel. Echte Krimpenaren dus! Zij in de Stormpolder in de Nijverheidstraat en ik aan de Verbindingsweg. Veel jonge Krimpenaren zullen zich afvragen, de Nijverheidstraat? De woningen staan er al lang niet meer. Ze hebben plaats gemaakt voor industrie. Tijdens de watersnoodramp in 1953 hebben deze woningen zelfs nog onder water gestaan. Gelukkig hebben haar ouders en zus de woning toen tijdig kunnen verlaten. De woningen (lees: kleine huisjes) waar ik ben geboren, zijn al lang geleden gesloopt.

Een onbezorgde jeugd

Wij zijn opgegroeid in een dorp waar, zoals de voormalige burgemeester en ook de huidige waarnemend burgemeester het noemt, het leven goed was en hebben wij kunnen genieten van een onbezorgde jeugd. Vooral veel genoten van het openluchtzwembad De Lansingh waar we toen nog afzonderlijk van elkaar, uren hebben doorgebracht. Heerlijke zomers waren dat! Onze dochters zijn ook in Krimpen opgegroeid, maar wonen inmiddels elders. Omdat Krimpen aan den IJssel tijdens hun jeugd geen buitenzwembad had, gingen zij het liefst in Krimpen aan de Lek zwemmen. Echter, tijden veranderen. Voelen wij ons nog thuis in het Nederland van nu? Eigenlijk niet!

Willen wij nog wel
in Zuid-Holland wonen?

De provincie Zuid-Holland is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. Zo lees ik op Wikipedia. En juist in deze provincie wil men tot aan 2030 maar liefst 250.000 woningen bouwen. Willen wij nog wel in Zuid-Holland wonen? Sterker nog, willen wij nog wel in Krimpen aan den IJssel wonen? Als het aan mij ligt niet!
Al heel lang zou ik willen verhuizen naar Spanje, maar dat had vooral met het klimaat te maken. Met de hoge temperaturen van de laatste tijd zou je echter heel goed in Nederland kunnen blijven wonen. Het natte weer van de laatste tijd even niet meegerekend. Voor een beslissing om te verhuizen moet je, zoals in ons geval, wel met z’n tweeën zijn. Inmiddels staan wij ingeschreven als woningzoekenden bij Oost West Wonen voor een woning in Ouddorp, Goedereede of Stellendam. Dicht bij de kust en voor ons heel belangrijk dicht bij het strand waar wij lange strandwandelingen willen maken! Ook staan wij ingeschreven bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen voor een woning in Breskens of Groede. Zeeuws-Vlaanderen is een mooi stukje Nederland met België heel dichtbij. Kortom, het is een begin!

Het roer om!

Gezien de huidige toestand op de woningmarkt zien wij helaas niet gebeuren dat wij op korte termijn zullen verhuizen. En voor het geval dat het niet lukt staan wij ook ingeschreven bij Woonnet Rijnmond. Zo bouwen wij in ieder geval inschrijfduur op. En mocht één van ons tweeën wegvallen, dan kan de ander eventueel in Krimpen aan den IJssel blijven wonen. Het wil natuurlijk niet zeggen dat het elders beter is. Maar toch! Een ander omgeving, andere mensen ontmoeten, minder drukte, de zee en het strand. Dat klinkt toch wel heel aantrekkelijk! Het roer om! Ik ben er al heel lang klaar voor.

foto: Mirella Slingerland