Hart van Krimpen

Krimpen aan den IJssel is naarstig op zoek naar een hart dat het nog steeds niet heeft. Het is ook maar de vraag of dat hart er ooit gaat komen.

Altijd dichtbij?

Winkelcentrum Crimpenhof claimt het hart van Krimpen te zijn. Getuige de advertentie achter op De Klinker van februari dit jaar. Nou, dat gaat hem niet worden. Ze organiseren wel leuke acties voor kinderen. Zoals onlangs een beestachtig leuke dag, een etalage speurtocht en een vossenjacht. Crimpenhof, Altijd Dichtbij is de slogan. Altijd dichtbij? Was dat niet iets van de Rabobank? In Krimpen aan den IJssel hebben we nog maar één bank waar je naartoe kan en dat is de Regiobank!

De Tuyter

Ontmoetingscentrum De Tuyter dan, is dat het hart van Krimpen? Het staat wel boven de ingang van het gebouw. Maar om dat nou het hart van Krimpen te noemen gaat wel erg ver. Natuurlijk gebeuren er mooie dingen in De Tuyter. Naast voorstellingen vind je er de Wereldwinkel, de openbare bibliotheek, de studio van de lokale omroep en nog andere organisaties die van het gebouw gebruik maken. Misschien is er nog een mogelijkheid in het nieuwbouwplan Centrum-Zuid. Zes gebouwen met water en groen in de koop- en huursector. Veel water en groen is natuurlijk fantastisch. Dat zie ik maar al te graag, maar een hart van Krimpen zie ik er niet komen.

Het Middenweteringpark

Blijft toch over, ik schreef het al eerder, het Middenweteringpark! Aangelegd in 1968. Veel groen en water, maar bovenal een geweldige speeltuin waar heel veel gebruik van wordt gemaakt door de Krimpense jeugd. Jammer is wel dat er geluiden zijn dat kinderen bij speeltuinen worden weggepest en speeltoestellen worden gesloopt. Vorig jaar heeft Krimpens Belang, PvdA en Stem van Krimpen gezamenlijk de motie Speeltuinvereniging ingediend. Met de motie vroegen zij aan het college van burgemeester en wethouders de haalbaarheid te onderzoeken van een speeltuin onder beheer, betaald of onbetaald, door contact op te nemen met de initiatiefnemers. Als voorbeeld noemt men het Middenweteringpark. Helaas vonden met name Leefbaar Krimpen en SGP Krimpen aan den IJssel het niet zo’n goed idee en heeft de motie het niet gehaald.

Toch jammer, echt een gemiste kans want het zou zo mooi kunnen zijn! Een park waar je kunt sporten, picknicken en barbecueën. Met een beheerde speeltuin en een muziektent zoals op de foto hierboven. Deze is gemaakt in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Een deel van Nederland waar ik heel graag kom. Je ziet de muziektent met daaromheen bomen en een aantal bankjes waar je op kunt zitten en genieten van wat er zich in de muziektent afspeelt. In het Middenweteringpark van de toekomst is er ook plek om te skateboarden, een jeu de boules baan en een Gio-court. En natuurlijk die gezellige horecagelegenheid met een terras voor een kop koffie, high tea of een lunch. Een plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Kijk, dat noem ik nou een hart!