Geproefd!

Naar aanleiding van het afronden van alle werkzaamheden aan het project De Grote Kruising gaf de gemeente Krimpen aan den IJssel een feestje in de vorm van een winterfair met o.a. livemuziek, foodtrucks, kerstkraampjes, schaatsbaantje, springkussen en een flyseat met uitzicht over Krimpen.
Kosten € 40.000!

Après-ski party
kwam er alsnog

Niet alle politieke partijen waren blij en vonden, net als ik, dat het geld beter aan iets anders besteed kon worden. Krimpens Belang, Stem van Krimpen en PvdA Krimpen hebben nog een verzoek ingediend om ook voor Krimpense jongeren een feest te organiseren, maar dat verzoek werd in eerste instantie afgewezen. Achteraf is er blijkbaar toch geluisterd door het college, want op 9 december jl. was er, na enige onduidelijkheid over de locatie, toch een Après-ski party in sportcafé De Boog. Toegegeven de winterfair, de dag daarna, was een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Eén en één is twee

Precies een week na de winterfair was er de kersteditie van Proef de Krimpenerwaard. Je zou denken “één en één is twee”. De gemeente had mooi € 40.000 kunnen besparen of uitgeven in de vorm van vouchers aan inwoners die het momenteel moeilijk hebben. Helaas is dat niet gebeurd. Ik moet wel zeggen dat het een mooi gebaar is van de gemeente om mantelzorgers een voucher t.w.v. € 100 te geven!

Streekmarkt is heel welkom!

In korte tijd twee evenementen in Krimpen aan den IJssel. Dat smaakt naar meer!! Wat zou het mooi zijn als er maandelijks een zaterdagmarkt voor streekproducten zou komen. Een wens van D66, zo is te lezen in het verkiezingsprogramma.
Met de verkoop van streekproducten bied je lokale en regionale ondernemers een extra steun in de rug. Het kan niet alleen een trekpleister voor de inwoners van Krimpen aan den IJssel worden, maar ook voor mensen uit plaatsen om ons heen. Het kan zelfs zo zijn dat hiermee ook winkelcentrum Crimpenhof nieuw leven wordt ingeblazen! En dat is, ondanks de metamorfose die het winkelcentrum momenteel ondergaat, hard nodig!

Ook ziet D66 graag dat er een “wereldfestival” gaat plaatsvinden: een kennismaking met tradities, eetgewoonten, muziek van verschillende culturen. Participatie van groepen inwoners uit deze culturen (muziek/dans/kleding/eten). Kennismaken met elkaar helpt interesse kweken in elkaars leefwereld en verrijkt onze kijk op ons eigen leven.

Nu maar hopen dat andere lokale partijen deze ideeën overnemen om er samen iets moois van te maken! Fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar gewenst. Op naar 2023!