Een hub!

In mijn jonge jaren had ik een bijbaan en ben ik een aantal keren, na een lange werkdag, met een vrachtwagen vanaf vliegveld Zestienhoven, nu Rotterdam The Hague Airport, naar vliegveld Beek in Limburg gereden nadat ik eerst containers met gereedschappen in Schiedam had geladen. Daar aangekomen werd de wagen gelost en was het wachten op het vliegtuig met de retourvracht. In de tussentijd kon ik even, als het lukte, wat slapen. Daarna ging ik via Utrecht, om vracht te lossen, terug naar vliegveld Zestienhoven en kwam ik daar ’s morgens vroeg weer aan. Onverantwoord natuurlijk, maar de schoorsteen moest tenslotte blijven roken. Op het vliegveld van Beek moest ik mij bij aankomst altijd melden bij de hub, een verzamelgebouw. Dat was mijn eerste kennismaking met het woord hub!

Wat is een hub?

Er zijn verschillende betekenissen voor het woord hub en het is zelfs een voornaam. In het verkiezingsprogramma van D66 staat dat zij jong ondernemerschap wil stimuleren door het creëren van startup hubs waar starters zich flexibel kunnen vestigen en kennis delen. Zij zien dan ook graag dat er bedrijfsverzamelgebouwen komen. Dat laatste hebben zij dan gemeen met Krimpens Belang. Ook deze partij wil dat er voor zzp’ers en zmp’ers tijdelijke onderkomens gefaciliteerd worden, bijvoorbeeld door het realiseren van een bedrijfsverzamelgebouw. De VVD wil een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ondernemers.

Wat is een mooie plek voor een hub in Krimpen?

De gemeenteraadsverkiezingen liggen alweer een tijdje achter ons. Bij een rondje langs de websites van de lokale politieke partijen kom ik niets tegen wat maar enigszins wijst op de komst van een bedrijfsverzamelgebouw. Aan een gebrek aan ruimte kan het niet liggen. Zo is daar bijvoorbeeld het voormalige kantoor van de Rabobank, direct naast het gemeentehuis. Hoe mooier wil je het hebben. Of het kantoorgebouw aan de Industrieweg 2 in de Stormpolder. Een mooie plek dicht bij de waterbus, dus ben je zo in Rotterdam. Het pand heeft wel een opknapbeurtje nodig! En daar is dan nog steeds de kantoorruimte boven het winkelcentrum Crimpenhof. Of wordt die toch nog omgetoverd tot woningen?

Samen hub, aan de slag!

Als D66, Krimpens Belang en de VVD de handen ineenslaan en met een goed voorstel komen, dan is een hub voor jonge ondernemers vast en zeker snel gerealiseerd!

Dus hub, aan de slag!