De bankjesroute

Het haventje bij molen De Schelvenaer is onlangs grondig aangepakt. Een particulier initiatief heeft ervoor gezorgd dat de aanlegsteiger in zijn geheel is vernieuwd. De keren dat ik er in de buurt was waren er weinig activiteiten en dat terwijl de hele locatie juist een schitterende en bruisende plek zou kunnen zijn. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Hollandsche IJssel. Er is een mooi terras van Ross Lovell en natuurlijk niet te vergeten de molen zelf die bezocht kan worden.

Monument Watersnoodramp

Vlakbij staat ook het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de watersnoodramp in 1953. Een plek om stil te staan bij die verschrikkelijke ramp die vooral in de provincie Zeeland veel levens heeft geëist. Het is zo jammer dat er op deze plek geen bankje staat om even op te zitten. Ik vraag mij nog altijd af waarom niet.

De bankjesroute

D66 ziet graag een uitbreiding van de ‘bankjesroute’ langs de IJssel en op zichtplekken elders in de gemeente. Een mooi streven! Een bankje bij dit monument zou een mooi begin zijn.

De ‘bankjesroute’, een initiatief van Freek de Kroon, is ongeveer 12 kilometer lang en telt 25 bankjes. Ze staan zo’n 500 meter uit elkaar om ouderen of mensen die slecht ter been zijn, de mogelijkheid te bieden om even uit te rusten. Samen met mijn vrouw heb ik aan de hand van de routekaart, die je bij de gemeente kan afhalen, de tocht al een keer afgelegd om te kijken waar ze allemaal staan. Een leuke wandeling en nog goed voor de gezondheid ook. Veel bewegen is ons devies! We hebben toen niet alle 25 bankjes gevonden. Reden voor ons om de wandelschoenen opnieuw aan te trekken en te kijken of de ontbrekende bankjes inmiddels zijn geplaatst. Het beginpunt vind je bij de brug als je de Stormpolder ingaat.

Meer bankjes graag!

Leefbaar Krimpen, SGP en CDA (de huidige coalitie) willen met inwoners samen Krimpen mooier maken. Wat is er mooier, dan tijdens een wandeling of fietstocht even uit te kunnen rusten en te genieten van het scheepvaartverkeer op de Hollandsche IJssel of op andere leuke plekjes in de gemeente? Dus meer bankjes graag! Ik zeg gewoon doen!

Jan Slingerland