Wat schrijft Jan…

Of ik iedere maand een stukje voor de website wil schrijven, luidde de vraag. Nu vind ik schrijven heel leuk om te doen, maar iedere maand een stukje? Ik weet niet of mij dat gaat lukken. Als je het niet probeert, dan weet je het niet, wordt er altijd gezegd. Dus Jan, zet hem op!

Een motorblok?

Ik las altijd de stukjes van Frank Drion in het streekblad en later die van Mariëlle van der Lee. Ik was het niet altijd met Frank eens, maar vaak had hij wel een punt! Frank kon het altijd erg goed verwoorden. Ook “Even Neven” in De Klinker lees ik altijd. Columns lezen vind ik sowieso erg leuk. Ook de ingezonden brieven in Het Kontakt sla ik nooit over.

De gemeenteraadsverkiezingen die in maart van dit jaar zijn gehouden, zijn helaas voor D66 teleurstellend verlopen. Van 1 zetel naar geen zetel. En ook deze keer geen zetel voor GroenLinks en dat is best wel jammer.
De formatie voor een nieuwe coalitie is in volle gang. Mogelijk wordt het een coalitie van Leefbaar Krimpen en de SGP. Het motorblok zoals informateur Henk Gossink het noemt. Benieuwd hoelang het duurt voordat het gereviseerd moet worden.
Gelukkig heb ik nog een diploma aspirant-automonteur. Dus als de nood aan de man is mogen ze een beroep op mij doen. Om een ruime meerderheid in de raad te krijgen komen er misschien nog partijen bij. Eigenlijk zie ik Leefbaar Krimpen en de SGP niet echt samengaan. Ik had eerder verwacht dat er een coalitie van Leefbaar Krimpen, Stem van Krimpen en Krimpens Belang zou komen. Ik verbaas mij iedere keer weer over het aantal zetels dat de SGP haalt in Krimpen, ergens begrijp ik dat wel. Zij hebben een trouwe achterban van stemmers, maar een coalitie van Leefbaar Krimpen en de SGP is zeker geen afspiegeling van de Krimpense samenleving. Verre van dat!

Jan Slingerland