BuitenBeter

Als je zoveel door Krimpen wandelt als mijn vrouw en ik, dan kom je regelmatig nieuwe dingen tegen.

Gedenkplek corona slachtoffers

In de buurt van het gezondheidscentrum is een mooie gedenkplek ingericht om de slachtoffers van corona te herdenken. Ook zagen wij nieuwe beplanting bij de ingang van winkelcentrum Crimpenhof aan de kant van de Boerhaavelaan. Een hele vooruitgang. Dit hadden ze al jaren eerder moeten doen. Ik vond het altijd al een kale bedoening.

Windwokkels

Windwokkels, ook die kwamen wij tegen. Ik wist niet eens dat ze bestonden. Een windwokkel is een mini windturbine die windenergie opwekt. Deze kan ook gebruikt worden om reclame-uitingen te combineren met duurzaam ondernemen. Zal de gemeente het toestaan als ik een windwokkel in mijn tuin plaats?

Watertappunt Oasen

Koningin Wilhelminaplein ligt er ook weer keurig bij. Wist je trouwens dat daar een tappunt van Oasen is voor het vullen van bidons en flessen met kraanwater? Aan de fietsbrug in het verlengde van de Vincent van Goghlaan, wordt hard gewerkt. Ook trottoirs in de gemeente worden, waar nodig, aangepakt. Je zal maar struikelen over een losliggende stoeptegel. Kortom, de gemeente is goed bezig.

Communicatie met inwoners verbeterd

Ook online zie ik meer berichten. De communicatie met de inwoners wordt hierdoor een stuk beter. De vraag blijft wel of je ook de mensen zonder Facebook bereikt. Ook wethouders doen hun best om het gesprek met inwoners aan te gaan onder het genot van een kopje koffie of thee. Daartegenover kunnen de nieuwspagina’s van de gemeente in Het Kontakt wel een opfrisbeurt gebruiken. Over losliggende stoeptegels gesproken, kom je in de gemeente een probleem tegen, zoals kapotte straatverlichting of volle vuilniszakken naast de container, dan kan je dat melden op de website van de gemeente.

Ken je de BuitenBeter app?

Zelf maak ik vaak gebruik van de BuitenBeter app. Onlangs was ik tijdens een opschoonactie van KrimpenSchoon in het Moderatopark. Daar zag ik dat één van de planken van een bankje doormidden was. Via de BuitenBeter app heb ik daar melding van gemaakt. Je maakt een foto, de app bepaalt de locatie en je geeft aan wat het probleem is. Zodra je het hebt verstuurd krijgt de gemeente daar een melding van. Via de e-mail laat de gemeente weten dat de melding in behandeling is genomen en zodra de melding is afgehandeld stuurt de gemeente daar ook bericht van. Werkt perfect! Op de foto hierboven zie je dat er niet één maar alle planken zijn vervangen. Mooi toch?