Verkiezingen op 6 juni zijn belangrijker dan ooit

Op 9 mei is het Europadag, het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. We staan dan in de hele Europese Unie stil bij de Schuman-verklaring van 1950, en vieren we de eenheid en duurzame vrede waarvoor deze verklaring de start vormde. Vanzelfsprekend is dit helaas niet en daarom zijn de komende verkiezingen op 6 juni belangrijker dan ooit!

De campagne start vandaag

Vandaag wappert de hele dag bij het raadhuis de Europese vlag, een mooie traditie waar D66 Hilversum onlangs nog aandacht voor heeft gevraagd. Dit is een mooi startpunt richting de verkiezingen van 6 juni waar iedereen weer de kans krijgt om zijn stem uit te brengen voor een sterker, democratischer en eerlijker Europa.

Samen kom je verder

Veel van de grote opgaven waar Nederland nu mee aan de slag is stoppen niet bij de landsgrenzen. Het klimaat, de energietransitie en migratie zijn voorbeelden waar we door samen te werken binnen Europa meer kunnen bereiken dan als Nederland alleen. De agressie van Rusland en de onrust in de wereld versterken dit alleen maar. Een sterk en verenigd Europa is belangrijker dan ooit. En helaas minder vanzelfsprekend.

Laat je stem dus horen!

Veel leden van D66 in Hilversum hebben vandaag dan ook de Europese vlag thuis laten wapperen. Want iedereen moet weten hoe belangrijk Europa is voor Nederland en Hilversum. De verkiezingen zijn al binnen 4 weken en iedere stem telt. Op naar een goede opkomst en uitslag dus in Hilversum!