“Europa: Wat hebben wij eraan”

Wil je meer weten over de Europese politiek? Wil je kennis maken met onze kandidaten voor het Europees Parlement? Op dinsdag 26 september organiseert D66 regio Gooi- en Vecht een lezing met debat over Europa met alle kandidaten voor de lijsttrekker voor de Europese lijst. Iedereen is welkom.
Het is de laatste avond voor de sluiting van de stemming voor de verkiezing D66 lijsttrekker voor het Europees Parlement!

Key-note door Menteltje van Keulen

Onze key-note speaker is Mendeltje van Keulen, lector aan de EU Impact Hub aan de Haagse Hogeschool, fellow aan het Montesquieu Instituut voor parlementaire democratie en gastonderzoeker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij was eerder als EU expert verbonden aan de Tweede Kamer en Instituut Clingendael en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van EU-beleid op Nederlandse burgers. “Geweldig dat zo’n bekende en ervaren deskundige naar Naarden komt om ons bij te praten over de complexe wereld van de Europese politiek!”, aldus Karin Plokker, de kersverse voorzitter van D66 Gooise Meren.

Debat met kandidaten

Na de inleiding volgt een interactief debat met kandidaat-leden van D66 aan de hand van een aantal stellingen onder leiding van Jarno Deen, fractievoorzitter van D66 in de Hilversumse gemeenteraad. het debat is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met een aantal (aspirant) D66-kandidaten voor de verkiezingen van het Europese Parlement in 2024, te weten:

  • Salima Belhaj, kandidaat-lijsttrekker voor het Europees Parlement, lid Tweede Kamer fractie D66
  • Gerben-Jan Gerbrandy, kandidaat-lijsttrekker voor het Europees Parlement
  • Samira Rafaela, kandidaat-lijsttrekker voor het Europees Parlement en leider van de D66-delegatie in het Europees Parlement
  • Maarten Tollenaar, kandidaat-lijsttrekker voor het Europees Parlement
  • Andreas Zenthöfer, kandidaat-lijsttrekker voor het Europees Parlement
  • Raquel Garcia Hermida-van der Walle, aspirant-D66-kandidaat voor het Europees Parlement
  • Bart Lauwen, aspirant-D66-kandidaat voor het Europees Parlement, Raadslid voor D66 in Breda en Voorzitter van de Thema-afdeling D66 Europa

D66-leden kunnen via mijnD66 het kandidatenboek voor de verkiezing van de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen inzien.

Praktische informatie

De avond vindt plaats om 20.00 u in het sfeervolle en historische stadhuis van Naarden, Marktstraat 22.
De avond staat open voor D66-leden en andere geïnteresseerden. Toegang is gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk.
Dit unieke evenement wordt georganiseerd door de gezamenlijke D66 afdelingen van Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Wijdemeren en BEL (Blaricum, Eemnes, Laren).

Aanmelding

Het is noodzakelijk om vooraf aan te melden via onderstaand formulier. Voor vragen kunt u terecht bij [email protected]

Logo Europees Parlement

Beeld: Europees Parlement