Podcast – de nieuwe coalitie

Op donderdag 9 juni j.l. werd het nieuwe college, zonder D66, geïnstalleerd. In deze jubileum, want alweer de 10e, aflevering van de D66 Heumen podcast spreken fractievoorzitter Bernadette Smelik en raadslid Gerard Laenen over de nieuwe coalitie en het coalitieakkoord.

Onderwerp

De verkiezingen zijn alweer een hele tijd geleden en eindelijk is er dan een nieuwe coalitie in de gemeente Heumen. Een coalitie van DGH, VVD en Groen Links, nadat eerdere coalitieonderhandeling met PvdA in plaats van Groen Links gestrand waren.

Wat vinden Bernadette en Gerard van de nieuwe nieuwe coalitie en het coalitieakkoord? Welke opvallende zaken staan in het akkoord en welke juist niet? Bernadette constateert op een aantal dossiers simpelweg voortzetting van bestaand beleid. Bernadette uit haar grote zorgen over het Sociaal Domein (Zorg). En Gerard steekt zijn verbazing en teleurstelling niet onder stoelen of banken waar het de paragraaf over energietransitie betreft. “Waarom gaat Groen Links hierin mee?” vraagt hij zich af.

En natuurlijk spreken ze ook over de rol van D66 Heumen de komende vier jaar. Een nieuwe rol, want voor het eerst in de oppositie.

Podcast

De podcast is (binnenkort) te vinden in je eigen podcast app of luister via Spotify.