Laura Smit

Beeld: D66

Over Laura Smit

  • 34 jaar
  • Haaksbergen
  • Hengelo
  • Zij/haar

Mijn naam is Laura Smit en samen met mijn partner hebben wij een 4-jarig zoontje. Vanaf jongs af aan was ik al bezig met techniek. Logischerwijs heb ik daar ook mijn werk in gevonden en ben ik werkzaam als full stack webdeveloper.

Ik zag de politiek worstelen met digitale vraagstukken. En toen de gemeente in de buurt gehackt was doordat er een simpel wachtwoord was gebruikt, heb ik mijn mouwen opgestroopt om te helpen.

Ik ben trots op het verkiezingsprogramma waaraan ik heb mogen meewerken en ontzettend blij met het diverse team van verkiesbare kandidaten. Door onze diversiteit ervaar ik dat we elkaar allemaal aanvullen.

Wij staan klaar om te gaan knallen!

Het internet heeft ons veel goede zaken gebracht, maar er zijn zeker uitdagingen. Ook op gemeentelijk niveau. Ik wil met mijn expertise inzetten om Hengelo naar een hoger niveau te brengen.

De kloof tussen gemeente en burgers voelt soms groot. Als raadslid wil ik deze kloof verkleinen. Door bij projecten de betrokken burgers, eerder te betrekken en door betere communicatie.

Ook als moeder maak ik me soms wel eens zorgen over de toekomst. We moeten progressief over naar schone energie. De gemeente Hengelo is hier al heel goed mee bezig en ik sta achter hen.