Eline Katgert

Beeld: D66

Over Eline Katgert

  • 20 jaar
  • Hengelo
  • Hengelo
  • Zij/haar

Hai!
Mijn naam is Eline katgert en ben momenteel 18 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Hengelo maar afgelopen jaar ben ik Sociale wetenschappen gaan studeren in Amsterdam.
Wanneer ik dan weer naar Hengelo reis, dan voelt het écht als thuiskomen. En dat is wat Hengelo zo speciaal maakt voor mij. Ik zal graag willen dat Hengelo de stad wordt waar mensen trots op kunnen zijn, waar mensen graag naartoe komen en waar mensen denken: “Ik ben thuis.”
Ik wil mij voornamelijk inzetten voor de jongeren in Hengelo maar uiteraard zet ik mij in voor alle inwoners. Laat iedereen vrij, maar niemand vallen.
In 2021 heb ik geholpen bij het plan voor ons nieuwe marktplein, daar viel voor mij het kwartje.
Op deze manier kan ik mensen helpen en fijne associaties geven bij onze stad Hengelo. Dat is, logischerwijs, ook waar ik mij de komende jaren graag hard voor wil maken.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Veel jongeren worden al goed geholpen bij persoonlijke problemen, maar teveel jongeren nog niet.
Ik wil mij inzetten voor de jeugdzorg. Geen mens zal moeten wachten op hulp bij (ernstige) problemen. Samen met alle inwoners van Hengelo moeten wij ons inzetten dat de jongeren, onze toekomst, zowel fysiek als mentaal gezond blijft en daar ook hulp bij kan krijgen.

Burgerparticipatie is belangrijk en zeker iets waar aan gewerkt moet worden. Echter zien we nog vaak dezelfde groep binnen Hengelo vrijwillig participeren bij politieke keuzes. Cruciaal is dat we ook jongeren inspraak geven bij het maken van lokale politieke keuzes, we willen deze mensen namelijk in Hengelo houden voor de toekomst van onze stad. Dankzij mijn leeftijd kan ik deze jongeren makkelijker motiveren dit te gaan doen.
Voor deze jongeren zal ik graag een voorbeeld en vertegenwoordiger willen zijn/ worden.

Toekomst, een groot woord. De toekomst is niet altijd verzekerd. In tijden van de klimaatcrisis en de tijden die volgen moet er geïnvesteerd worden in groene, schone energie. De gemeente Hengelo is goed op weg maar dit zal zeker nog beter kunnen.