Terugblik Themabijeenkomst EnergietransitieAfgelopen donderdagavond 7 maart hebben ongeveer 45 deelnemers genoten van een prachtige presentatie van Arthur Weeber over de energietransitie en het belang van het inzetten op, met name, wind- en zonne-energie.

Deze twee onuitputtelijke energiebronnen zullen in 2050 voor 80% van onze energiebehoefte kunnen zorgen. De overige energiebronnen zullen gewoonweg te duur zijn.

Arthur sprak verder zijn zorg uit over de afhankelijkheid van China voor de productie van zonnecellen en -panelen. Verder sprak hij ook zijn vertrouwen uit over kleine bedrijven in Nederland die al goed bezig zijn met het recyclen van deze panelen.

In het tweede gedeelte van de avond hebben de deelnemers kunnen discussiëren met Anneke Grummel, Emre Kanık en Arthur Weeber over de consequenties van de energietransitie voor ons als inwoner. De gesprekken waren inhoudelijk van een hoogstaand niveau.

De reacties na de bijeenkomst waren zeer positief. Hopelijk kunnen we in het najaar nog een soortgelijke themabijeenkomst organiseren.

We willen de Gemeente Heemstede bedanken voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de middelen!