Raadsperiode op de helft: Meryem Çimen blikt terug

De raadsperiode is inmiddels (ruim) op de helft. Deze week stelt de gemeenteraad de financiële kaders vast voor komende jaren. Dat luidt het einde in van dit politiek seizoen. De fractieleden van D66 Haarlem blikken terug op de afgelopen twee jaar in (ongeveer) 200 woorden. Als eerst aan het woord: fractievoorzitter Meryem Çimen!

Afgelopen jaar stonden drie thema’s voor mij centraal; gelijke kansen voor kinderen, veiligheid van vrouwen en een bestuurbare stad.”

Het tweede jaar zit er weer op. Ik ben ontzettend trots op de resultaten die we hebben geboekt. Wij maken het verschil voor Haarlemmers. Als ik terugdenk aan het afgelopen jaar stonden er drie thema’s voor mij centraal: gelijke kansen voor kinderen, veiligheid van vrouwen en een bestuurbare stad.

We hebben geïnvesteerd in duurzame en gezonde schoolgebouwen, in voor- en vroegschoolse
educatie en gelijke kansen voor ieder kind. Tegelijkertijd zien we dat er Haarlemse wijken zijn waar
maar liefst 1 op de 2 kinderen in armoede opgroeit. Kinderarmoede is een actueel en urgent
probleem. We hebben daarom raadsbreed besloten dit een prioriteit te maken en eind dit jaar met een actieplan te komen.

Afgelopen maart heb ik een initiatiefvoorstel ingediend om de veiligheid van vrouwen te verbeteren, huiselijk geweld tegen te gaan en femicide te voorkomen. In september wordt de inhoudelijke reactie van het college besproken in de raad. Ik sta er voor om zo snel mogelijk over
te gaan tot actie.

In Haarlem zien we de investeringen in de stad weer toenemen. Hiermee leveren we concreet
resultaten voor Haarlemmers. Tegelijkertijd voeren we een prudent begrotingsbeleid. We blijven investeren in de stad en doen er alles aan om bezuinigingen in het ravijnjaar 2026 – door landelijk beleid – zoveel als mogelijk te voorkomen. We zorgen er voor dat de stad bestuurbaar blijft.