Meryem Çimen

Meryem Cimen - Beeld: D66 Haarlem – Bastiaan van Musscher

Meryem Çimen (1987) is sinds 2018 lid van de Haarlemse gemeenteraad voor D66. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 was zij gekozen door de leden als lijsttrekker van D66 Haarlem. Zij is fractievoorzitter en voert het woord in de Commissie Bestuur.

  • 36 jaar
  • Haarlem
  • Haarlem

Ik wil als persoon en als D66’er het verschil maken voor mensen, een positieve impact hebben op onze samenleving en de politiek is daarbij een instrument. Politiek bedrijven is een vak en de afgelopen 4 jaar als raadslid is voor mij een leerschool geweest. Je leert mensen kennen die graag het goede willen doen, anderen zijn weer politieke dieren en houden van het spel, maar we zijn allemaal op onze eigen manier verknocht aan onze stad. Ik waardeer en respecteer die inzet.

Sinds de coronapandemie en het thuis werken ben ik aan het wandelen geslagen. De Molenplas is echt een prachtig stukje Haarlem om een frisse neus te halen.

Wat zijn drie zaken die jij
als raadslid wil
veranderen?

  • Het echt betrekken en laten participeren van Haarlemmers bij ontwikkelingen in de stad. 
  • Toegankelijke en betaalbare (jeugd)zorg: steviger inzetten op preventie via o.a. welzijnswerk                                             
  • Versnellen inzet op goede, gezonde schoolgebouwen in Haarlem

D66 is dé sociaalliberale partij van Nederland vol met gedreven, positieve, pragmatische doeners die het verschil willen maken nu en voor de generaties na ons. 

Ik lees denk ik 2 boeken per week en ik herlees boeken ook graag, omdat je verhalen anders waardeert in verschillende fases in je leven. Ergo, ik heb heel veel favoriete boeken. Paar favoriete schrijvers van mij zijn Simon Carmiggelt, Umberto Eco en Hilary Mantel.

Theatercollege van Hans Goedkoop in de Philharmonie – De tierende burger: door de eeuwen heen. Ik volg het werk van Hans Goedkoop al jaren en de Philharmonie is een prachtlocatie.

Ik ben hier geboren en groot geworden, ik heb hier familie en vrienden. Een mens heeft wortels en slaat vervolgens zijn vleugels uit. Maar Haarlem is altijd mijn thuis.