Jim Lo-A-Njoe nieuwe fractievoorzitter D66

Beeld: D66 Groningen

D66 trapt het nieuwe politieke seizoen vandaag af met een nieuwe fractievoorzitter. Raadslid Jim Lo-A-Njoe neemt het stokje vanaf vandaag over van Tom Rustebiel.

Rustebiel blijft als raadslid actief op de portefeuilles ruimtelijke ordening, economie en financiën maar wil zich meer richten op zijn reguliere baan. ‘Ik heb Jim de afgelopen vier jaar meegemaakt als collega en van dichtbij gezien wat hij kan. En dit is het goede moment om hem deze ruimte te geven en om samen verder te werken aan de realisatie van de ambities van D66 in Groningen.’

Lo-A-Njoe: ‘Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van mijn fractie om het fractievoorzitterschap voor hen te gaan vervullen. We hebben een dynamisch team en ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met dit mooie team het D66 gedachtegoed, dat voortdurend in ontwikkeling is, de komende jaren neer te gaan zetten.

We hebben bij het afgelopen voorjaarsdebat maar liefst zes voorstellen aangenomen gekregen en die lijn willen we doortrekken. De afgelopen jaren heb ik veel gezien en geleerd van Tom en met plezier met hem samengewerkt. Ik ben dus ontzettend blij dat hij betrokken blijft als meest ervaren lid van ons team.’

De 7-koppige fractie van D66 Groningen bestaat naast Rustebiel en Lo-A-Njoe uit de raadsleden; Andrea Poelstra-Bos, Mirjam Gietema en Maria Martinez Doubiani en woordvoerders Isa Peters en Vincent Boswijk. Peters is tevens communicatiemedewerker van de fractie.