D66 zoekt een nieuwe fractiemedewerker!

Beeld: D66 Groningen

De leukste fractie van Groningen is op zoek naar één of twee nieuwe medewerkers! Heb jij een passie voor politiek, ben jij een kei in communiceren en organiseren? Dan zoeken wij jou!

D66 zoekt een fractiemedewerker met organisatietalent

Heb jij een passie voor politiek? En ben jij een echt organisatietalent? Dan is de fractie van D66 Groningen op zoek naar jou!

Onze fractie zoekt een enthousiaste fractiemedewerker voor 12 tot 16 uur per week. Als fractiemedewerker ben jij degene die onze zevenkoppige fractie ondersteunt op communicatief, secretarieel en organisatorisch gebied. Je bent het eerste aanspreekpunt van de fractie, je verricht secretariële werkzaamheden, zoals het opstellen van agenda’s, notulen en het stemdictaat tijdens raadsvergaderingen, en je houdt de mail van de fractie bij. Jij zorgt ervoor dat de fractie zich volledig kan focussen op de politiek, en er is zeker ruimte voor jou om ook hier een bijdrage te leveren. Zo help je mee met het schrijven van moties, initiatiefvoorstellen en persberichten, doe je onderzoek, regel je het contact met de pers én weet je wanneer het ‘d’ of ‘dt’ is. Als fractiemedewerker vervul je een belangrijke ondersteunende rol in en rond de fractie van D66 Groningen.

Naast jouw vaste werkzaamheden krijg je de kans om mooie evenementen te organiseren. Deze events zijn vaak gekoppeld aan de medewerking van lokale en landelijke D66 politici. Het afgelopen jaar hebben we o.a. Rob Jetten, Wieke Paulusma, Salima Belhaj, Lisa van Ginneken, Faissal Boulakjar, en Jan Paternotte mogen ontvangen. Als fractiemedewerker ben jij betrokken bij deze evenementen. Sommige evenementen maken deel uit van politieke verkiezingscampagnes  zoals de gemeenteraadsverkiezingen van 2026, maar ook daarbuiten is er zeker ruimte voor eigen ideeën.

Als fractiemedewerker kan jij je verder verdiepen in de politiek en jouw eigen politieke netwerk verbreden. Het is voor ons dan ook een pré als je aantoonbare interesse hebt in de politiek en het sociaal-liberale gedachtegoed.

Verder zou het fijn zijn als je:

 • goed kan schrijven, en vooral herschrijven;
 • een kei bent in organiseren;
 • nauwkeurig en snel kan werken;
 • zelf initiatief neemt;
 • goed bent in het analyseren van stukken;
 • lef hebt, de straat op wil met een open blik;
 • al kennis hebt van de Groningse politiek, of een brede interesse in politiek. Dit kan via je studie, maar hoeft niet;
 • affiniteit hebt met D66 en het sociaal-liberale gedachtegoed. Lidmaatschap van D66 is een pré;
 • beschikbaar bent op maandagavond en woensdag. Overige werktijden zijn in overleg; 
 • buiten de maandagavond en woensdag flexibel beschikbaar bent; 
 • goede digitale vaardigheden hebt. 

Wat hebben we te bieden:
een werkveld middenin de politieke dynamiek / politieke arena
leerzame werkplek, een kijkje in de politieke keuken

Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 12 tot 16 uur per week. Bij goed
functioneren kan dit worden verlengd. De vergoeding is marktconform.
Herken jij jezelf in dit profiel? Ben je flexibel inzetbaar, telefonisch goed bereikbaar en heb je geen 9-tot-5-mentaliteit? Heb je altijd al werk willen maken van je politieke interesse? Dan zoeken wij jou!

Stuur je CV en motivatie uiterlijk 27 april naar; [email protected] t.a.v. onze fractievoorzitter, Jim Lo-A-Njoe. Dit mag als brief, maar ook als video. De gesprekken met kandidaten vinden in de twee weken na de sluiting van de vacature plaats.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Andrea Poelstra, 06-29639043 of [email protected] 

D66 zoekt een communicatietalent met passie voor video en politiek

Heb jij een passie voor communicatie en politiek? Zet jij ideeën makkelijk om in heldere tekst voor social media? En ben jij een kei met video? Dan is de fractie van D66 Groningen op zoek naar jou!
Onze fractie zoekt een enthousiaste communicatiemedewerker voor 10 tot 14  uur per week. Als communicatiemedewerker ben jij degene die onze zevenkoppige fractie ondersteunt op communicatief gebied. Jij zorgt ervoor dat de politieke ideeën van de fractie goed in beeld worden gebracht en dat inwoners van Groningen weten wat er speelt inde Groningse politiek en wat onze mening daarin is. Zo maak je reels voor onze Instagram, schrijf je persberichten en regel je het contact met de pers. Als communicatiemedewerker vervul je een belangrijke ondersteunende rol in en rond de fractie van D66 Groningen en verzorg jij ons profiel en onze communicatie naar buiten toe..
Naast jouw vaste werkzaamheden krijg je de kans om mooie evenementen te organiseren. Deze evenementen zijn vaak gekoppeld aan de medewerking van lokale en landelijke D66 politici. Het afgelopen jaar hebben we o.a. Rob Jetten, Wieke Paulusma, Salima Belhaj, Lisa van Ginneken, Faissal Boulakjar, en Jan Paternotte mogen ontvangen. Als communicatiemedewerker ben jij betrokken bij deze evenementen. Sommige evenementen maken deel uit van politieke verkiezingscampagnes zoals de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.
Als communicatiemedewerker kan jij je verder verdiepen in de politiek en jouw eigen politieke netwerk verbreden. Het is voor ons dan ook een pré als je aantoonbare interesse hebt in de politiek en het sociaal-liberale gedachtegoed.
Verder zou het fijn zijn als je:

 • veel weet over social media;
 • ervaring hebt met video voor social media;
 • goed bent in communicatie;
 • ervaring hebt met het onderhouden van een website nauwkeurig en snel kan werken;
 • lef hebt, de straat op wil met een open blik;
 • kennis hebt van de Groningse politiek, of een brede interesse in politiek. Dit kan via je studie, maar hoeft niet;
 • affiniteit hebt met D66 en het sociaal-liberale gedachtegoed. Lidmaatschap van D66 is een pré;
 • werktijden zijn in overleg;
 • goede digitale vaardigheden hebt.

Wat hebben we te bieden:
een werkveld middenin de politieke dynamiek / politieke arena
leerzame werkplek, een kijkje in de politieke keuken

Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 10 tot 16 uur per week. Bij goed
functioneren kan dit worden verlengd. De vergoeding is marktconform. Het is ook mogelijk om deze functie als ZZP-er in te vullen. 
Herken jij jezelf in dit profiel? Ben je flexibel inzetbaar en heb je goede ideeën over hoe je politieke inhoud omzet in social media content? Heb je altijd al werk willen maken van je politieke interesse? Dan zoeken wij jou!

Stuur je CV en motivatie uiterlijk 27 april naar [email protected] t.a.v. onze fractievoorzitter, Jim Lo-A-Njoe. Dit mag als brief, maar ook als video. De gesprekken met kandidaten vinden in de twee weken na de sluiting van de vacature plaats.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Andrea Poelstra, 06-29639043 of [email protected]